Utorak, 23. travnja 2024.

Poznati novi-stari načelnici, kandidati koji idu u drugi krug izbora i novi načelnici

Poznati su načelnici, odnosno kandidati koji idu u drugi krug izbora u podravsko-prigorskim općinama.

U Drnju je s 569 glasova ostao načelnik Petar Dombaj, kandidat grupe birača. Mještani su mu dali povjerenje pa će tako voditi Općinu i u iduće četiri godine, dok je njegov protukandidat Tomislav Babić iz SDP-a i Glasa dobio 109 glasova.

U Đelekovcu je povjerenje građana dobila Lara Samošćanec, kandidatkinja grupe birača, koja je s 451 glasom pobijedila dosadašnju načelnicu Šteficu Sirutku, kandidatkinju HDZ-a i Mreže.

Vjekoslav Maletić iz Mreže, HDZ-a i HSU-a vodit će Općinu Ferdinandovac i u iduće četiri godine. Dobio je 621 glas. Protukandidat, Nezavisni Jurica Karan dobio je 84 glasa, dok je Hrvoje Fuček iz SDP-a dobio 79 glasova.

Dosadašnji HDZ-ov načelnik Gole Stjepan Milinković i dalje će voditi Općinu. Građani su mu dali 710 glasova, dok su protukandidatu Antoniju Šlabeku iz SDP-a dali 163 glasa.

U Gornjoj Rijeci će se održati drugi krug u koji idu Darko Fištrović, kandidat SDP-a i HSS-a, kojem su građani dali 433 glasa te HDZ-ov Martin Nakani koji je dobio 247 glasova.

Božica Trnski iz HDZ-a ostala je načelnica Hlebina s 327 glasova. Protukandidati su joj bili Tihomir Želimorski kao kandidat grupe birača koji je dobio 142 glasa, SDP-ov Valentino Štefanek 89 glasova i Marija Zlatar iz HSLS-a 54 glasa.

HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Kalinovac Darko Sobota pobijedio je s 464 glasa. Kandidat grupe birača Danijel Moslavac dobio je 242 glasa, dok je SDP-ov Krunoslav Kovačić imao 42 glasa.

U Općini Kalnik u drugi krug idu kandidat grupe birača Krunoslav Đurec koji je imao 278 glasova i Tihomir Radiček, također kandidat grupe birača, s 234 glasa.

U Kloštru Podravskom i dalje je na tronu HDZ, odnosno Siniša Pavlović kojem su građani dali 1.081 glas, dok su protukandidatu Bernardu Domoviću, kandidatu grupe birača, dali 378 glasova.

U Koprivničkim Bregima još se dva tjedna neće znati tko će biti načelnik. U tijesnoj borbi u drugi krug su otišli kandidati grupe birača Mato Kuzminski s 270 glasova i Mario Hudić sa samo 10 glasova manje.

Mještani Koprivničkog Ivanca također će za dva tjedna ponovno ići na glasovanje. Dosadašnji DHSS-ov Mario Švegović s 431 glasom ide u drugi krug kao i HSS-ov Zoran Vrabelj s 202 glasa.

U Legradu Ivan Sabolić iz SDP-a i HNS-a nije imao protukandidata pa je tako ostao načelnik i u iduće četiri godine s 848 glasova.

Molvarce čeka drugi krug izbora. U utrku za načelnika idu HSS-ov Zdravko Ivančan koji je dobio 476 glasova i Stanko Molnar, kandidat grupe birača, s 254 glasa.

Mještani Novigrada Podravskog jasno su pokazali da i dalje za načelnika žele Zdravka Brljeka, kandidata SDP-a, HSS-a i SU-a. Pobijedio je s 873 glasova Ivana Kovača iz HDZ-a, 365 Stranke rada i solidarnosti te HSU-a koji je dobio 189 glasova i Darka Dugu, kandidata grupe birača, koji je imao 44 glasa.

U Novom Virju u drugi krug idu Branko Mesarov iz HSS-a i SDP-a s 214 glasova i Nezavisni Mirko Remetović sa 160 glasova.

Kandidat grupe birača Ivan Derdić s 589 glasova pobijedio je Krešimira Matijašića iz HDZ-a i Mreže koji je imao 564 glasa u Općini Peteranec.

Podravske Sesvete također idu u drugi krug, odnosno HDZ-ov kandidat za načelnika Krunoslav Posavec s 319 glasova i HNS-ov Mladen Sitek s 231 glasom.

Drugi krug utrke za načelnika bit će i u Rasinji. Tamo će se za tron boriti Danimir Kolman, kandidat HNS-a, HDZ-a, HSS-a i HSU-a, koji je imao 616 glasova te Davor Tetec iz SDP-a i HSLS-a koji je dobio 578 glasova.

Općinu Sokolovac i dalje će u iduće četiri godine voditi HDZ-ov Vlado Bakšaj. Građani su mu dali 763 glasa. Protukandidat Danijel Triplat iz Domovinskog pokreta imao je 195 glasova.

Kandidat grupe birača Nenad Bošnjak ostaje na mjestu načelnika Općine Sveti Ivan Žabno s 1.458 glasova. Krunoslav Medač, također kandidat grupe birača nije imao šanse i dobio je samo 176 glasova.

U Svetom Petru Orehovcu također nema promjena. Načelnik je ostao HDZ-ov Franjo Poljak koji je dobio 1,047 glasova, dok mu je protukandidat SDP-ov Dražen Čuklić imao 746 glasova.

U Virju su također bila dva kandidata za načelnika. Na tronu je ostao HDZ-ov Mario Perok sa 795 glasova. Pobijedio je kandidata grupe birača Marijana Cepetića koji je imao 665 glasova.

zatvori