Petak, 29. ožujka 2024.

Podravkine kadetkinje obranile naslov državnih prvakinja, kući ponijele i pojedinačne nagrade

Mlade rukometašice Podravke s jučerašnje dvije pobjede u polufinalu protiv Splita i u finalu protiv Sesveta zapečatile su svoj status neporažene ekipe na ovogodišnjoj završnici te obranile naslov prvakinja Hrvatske.

Kadetkinje su tako upisale sedam pobjeda u sedam nastupa na završnom dijelu natjecanja koje se održavalo u Poreču od 5. do 8. svibnja i bez obzira na jak ritam utakmica opravdale status favorita, poručuju iz kluba.

– Nakon što su u polufinalu u prijepodnevnim satima Podravkašice pobijedile Split 2010, a Sesvete Dugo Selo 55 s minimalnih 17:16, rukometašice Podravke u velikom su finalu bile bolje od Sesvećanki. Samo 10-ak minuta, Sesvećanke su pratile ritam Podravke. Čini se da je jutarnji iscrpljujući susret ostavio traga na Sesvetama. Prvu veću prednost sastav iz Koprivnice stvara u 12. minuti kad odlazi na plus tri (6:3). Na poluvremenu je ostala ista razlike (9:6). U nastavku je Podravka još malo pojačala tempo i nakon serije 3:0, u 34. otišla ne velikih pet razlike (13:8). Sesvete su se doduše dvije minute prije kraja uspjele približiti na minus dva i to je bilo sve. Sa šest pogodaka Ema Stručić bila je prvo ime u pobjedničkom sastavu – objašnjavaju u klubu.

Trenerica Đurđica Zečević jako je zadovoljna rezultatom.

– Od samog početka natjecanja bili smo na vrhunskom nivou. U svaku smo utakmicu ulazili maksimalno ozbiljno i s poštovanjem prema protivničkim ekipama. Ponosna sam na svoje cure i njihov cjelokupni dojam i doprinos na ovoj završnici te im ovim putem još jednom želim čestitati – rekla je Zečević koja je jučer primila i nagradu za najbolju trenericu Prvenstva Hrvatske za kadetkinje.

Koprivničke rukometašice osim zlatnih medalja i pehara s najvišeg postolja u Koprivnicu donose i pojedinačne nagrade i to Tena Megerle za najbolju igračicu turnira, Ema Balaško za najboljeg obrambenog igrača i Lana Strugar za najbolje desno krilo.

Najbolja igračica turnira Tena Megerle kratko se osvrnula na ovogodišnju završnicu.

– Ponosna sam na svoje curke. Ponovno smo prikazali kvalitetu koju brusimo na treninzima i bili smo jedna velika obitelj. Također se nadamo da će nam HRS omogućiti još jednu natjecateljsku sezonu – zaključila je Megerle.

Najboljom obrambenom igračicom bila je proglašena Ema Balaško.

– Moram priznati da je i ova završnica bila velik izazov i bilo je iznimno teško no mi smo izvukle najviše iz sebe te pokazale zajedništvo i ostvarile zacrtane ciljeve – kazala je Balaško.

Najbolja “letjelica”, desno krilo Podravkinih kadetkinja Lana Strugar ponijela je titulu najbolje za tu poziciju na ovogodišnjoj završnici.

– Mislim da smo zasluženo osvojile ovu završnicu. Kroz cijelo smo prvenstvo odlično igrale i svaka je dala svoj maksimum. Samim time ovu smo smotru uspjele zaključiti odličnim rezultatom. Imali smo odličan stožer koji nas je vodio kroz utakmice te su uz trenericu Đurđicu Zečević uz nas bili i trener Igor Stubičar te fizioterapeutkinja Ana Benotić koja je odlično brinula o našem zdravlju i pripremala nas iz utakmice u utakmicu – rekla je Strugar.

zatvori