Utorak, 16. travnja 2024.

Podravka ulaže 30 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju proizvodnje u Koprivnici

Gotovo 30 milijuna kuna Podravka će investirati u tehnološku modernizaciju proizvodnje, a riječ je o nabavku linija za proizvodnju i pakiranje ekstrudiranih proizvoda u okviru tvornice Koktel peciva smještenoj u Koprivnici.

Poručili su to iz Podravke i dodali da je Uprava Podravke donijela ovu odluku u sklopu nedavno najavljenog investicijskog ciklusa Grupe Podravka.

– S ovom investicijom u potpunosti ćemo modernizirati ovaj tehnološki i radni proces što će, pored podizanja efikasnosti samog proizvodnog procesa, stvoriti pretpostavke za proizvodnju postojećih, ali i novih proizvoda iz segmenta žitarica za djecu – objašnjavaju.

Napominju da kada je riječ o tržištu žitarica za djecu, sa svojom markom Lino zauzimaju vodeću poziciju na domaćem tržištu dok je na tržištima Slovenije i Srbije jedan od najetabliranijih ponuđača.

– Instalacijom nove linije za proizvodnju, podiže se kapacitet proizvodnih mogućnosti, a time i mogućnosti za daljnji rast i razvoj spomenutog asortimana proizvoda – ističu.

zatvori