Četvrtak, 25. travnja 2024.

Pijani vozač kažnjen s 15.200 kuna, uvjetnom kaznom zatvora i oduzimanjem vozila

Novčanu kaznu od 15.200 kuna i kaznu zatvora od 13 dana uvjetno na godinu dana dobio je 53-godišnjak na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je vozač na sud doveden jučer nakon što je u subotu u 22:05 u Rasinji nedaleko Koprivnice upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,28 promila.

Da stvar bude gora, vozač je upravljao pod utjecajem alkohola za vrijeme kada mu je rješenjem radi prikupljenih 19 negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola poništena.
Vozaču je i privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao zbog toga što mu je ovo već treći prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola od 1. kolovoza 2019. do 10. svibnja 2021. godine.

O oduzimanju vozila obaviješten je Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji je odlučio da će se automobil vratiti vlasniku po pravomoćnosti sudske presude.

Osim s navedenim kaznama, 53-godišnjaku je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

zatvori