Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnički atletičari uspješni u prvom kolu HALS-a u Čakovcu

Članovi Atletskog kluba Koprivnica u nedjelju su bili uspješni u prvom kolu HALS-a u Čakovcu.

Iz kluba poručuju da je u kategoriji limačica najuspješnija bila Tija Požgaj koja je osvojila prvo mjesto na 300 metara u kategoriji 2011. godišta. Hana Latin bila je treća na 300 metara u kategoriji 2012. godište. Nastupile su još Iva Mikulec, Iris Kiš, Laura Babić i Elena Kos.

Dodaju da je u kategoriji limača Petar Slavinić osvojio peto mjesto u bacanju vortexa i osmo mjesto na 300 metara u kategoriji 2010. godišta. Štafeta u sastavu Tina Korošeca, Mateja Požgaja, Nike Karasa i Petra Slavinića na 4×60 metara osvojila je četvrto mjesto. Osim spomenutih, nastupio je još i Leni Novak.

Dora Lovrinović je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila drugo mjesto na 200 metara s osobnim rekordom i šesto mjesto na 80 metara prepone. Ivana Cenko bila je četvrta na 80 metara prepone i peta u bacanju kugle. Štafeta u sastavu Melani Vrbnjak, Zare Rupčić, Matee Cenko i Dore Lovrinović na 4×60 metara osvojila je drugo mjesto. Nastupile su još Lara Šafar i Danijela Lončar.

U kategoriji mlađih kadeta Lukas Petrić bio je četvrti na 60 metara i peti na 200 metara. Luka Kvaternik zauzeo je četvrto mjesto na 200 metara i treće mjesto na 80 metara prepone. Štafeta u sastavu Vedrana Rašana, Lukasa Petrić, Luke Kvaternika, Luke Kolonića na 4×60 metara osvojila je prvo mjesto.

Jana Salajec je u kategoriji kadetkinja bila treća u skoku u vis i šesta na 80 metara prepone. Nastupila je još i Martina Forjan.

Petar Jakupek u kategoriji kadeta osvojio je treće mjesto na 60 metara i u skoku u dalj. Štafeta u sastavu Janka Sutona, Jakova Jurića, Ivana Bebeka i Petra Jakupeka zauzela je drugo mjesto.

U kategoriji mlađih juniorki Tea Šaško bila je treća u skoku u vis i četvrta na 100 metara prepone. Štafeta u sastavu Josipe Mikulec, Tare Rušak, Tee Šaško i Anje Slavinić na 4×100 metara osvojila je drugo mjesto.

U kategoriji mlađih juniora Gabrijel Vedriš osvojio je srebro u bacanju kladiva.

U kategoriji žena nastupila je Tena Šaško, a u kategoriji muških Antonio Gložinić bio je treći na 1500 metara, dok je Oliver Orešić zauzeo treće mjesto na 5000 metara.

zatvori