Četvrtak, 18. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Prije točno 25 godina Podravkašice su postale europske prvakinje

Gdje ste bili 11. svibnja 1996.?

Za većinu navijača Podravke pitanje iz naslova ne bi trebalo biti previše teško. Gledali su utakmicu uživo ili u prijenosu. A igrala je Podravka s Hypom, uzvrat finala Lige prvakinja. U Beču je Hypo dobio 17:13, u Koprivnici je Vlatka Mihoci zabila za konačnih 25:20.

Pred prepunom ‘starom’ dvoranom koprivničke rukometašice predvođene legendarnom kapetanicom Snježanom Petikom srušile su velikog rivala i svoj klub i grad zauvijek upisale u povijesne knjige.

Trener je bio Josip Šojat, još jedna teška legenda. Iako ne istupa često u javnosti u posljednje vrijeme, zna se zapitati zašto su s ulaza u Koprivnicu maknute table na kojima je pisalo ‘Dobrodošli u grad europskih rukometnih prvakinja’.

Da, bili su to dani ponosa i slave. Nažalost, nikad više Podravka nije došla ni blizu finala Lige prvakinja, iako je igrala dva finala EHF kupa i jedno u Kupu pobjednica kupova, iako je i dalje godinama sudjelovala u elitnom natjecanju s najboljim klubovima staroga kontinenta.

Vremena su se promijenila, isto tako i platežna moć. Neki drugi klubovi preuzeli su primat, a nama ostaju sjećanja na ogroman uspjeh od kojeg je prošlo već punih 25 godina, odnosno četvrt stoljeća.

Ostaju uspomene i ponos, pa i puno nostalgije, pogotovo u ova vremena kad se utakmice igraju pred praznim tribinama.

Koprivnička sportska povijest

zatvori