Izvor: Koprivnička sportska povijest
Gdje ste bili 11. svibnja 1996.?

Za većinu navijača Podravke pitanje iz naslova ne bi trebalo biti previše teško. Gledali su utakmicu uživo ili u prijenosu. A igrala je Podravka s Hypom, uzvrat finala Lige prvakinja. U Beču je Hypo dobio 17:13, u Koprivnici je Vlatka Mihoci zabila za konačnih 25:20.

Pred prepunom ‘starom’ dvoranom koprivničke rukometašice predvođene legendarnom kapetanicom Snježanom Petikom srušile su velikog rivala i svoj klub i grad zauvijek upisale u povijesne knjige.

Trener je bio Josip Šojat, još jedna teška legenda. Iako ne istupa često u javnosti u posljednje vrijeme, zna se zapitati zašto su s ulaza u Koprivnicu maknute table na kojima je pisalo ‘Dobrodošli u grad europskih rukometnih prvakinja’.

Da, bili su to dani ponosa i slave. Nažalost, nikad više Podravka nije došla ni blizu finala Lige prvakinja, iako je igrala dva finala EHF kupa i jedno u Kupu pobjednica kupova, iako je i dalje godinama sudjelovala u elitnom natjecanju s najboljim klubovima staroga kontinenta.

Vremena su se promijenila, isto tako i platežna moć. Neki drugi klubovi preuzeli su primat, a nama ostaju sjećanja na ogroman uspjeh od kojeg je prošlo već punih 25 godina, odnosno četvrt stoljeća.

Ostaju uspomene i ponos, pa i puno nostalgije, pogotovo u ova vremena kad se utakmice igraju pred praznim tribinama.

Koprivnička sportska povijest