Utorak, 16. travnja 2024.

GRADONAČELNIČKA FOTELJA U političkom ringu poznata i malo manje poznata koprivnička lica

Do lokalnih izbora malo je više od dva tjedna, a tijekom proteklih dana predavali su se potrebni potpisi za kandidature Gradskom izbornom povjerenstvu.

Za mjesto gradonačelnika Grada Koprivnice službeno su se kandidirali Mišel Jakšić iz redova SDP-a, Ivica Suvalj iz Mreže nezavisnih lista, HDZ-ov Franjo Marković, nezavisni Josip Večenaj i Davor Milaković iz Domovinskog pokreta.

Prvi koji je Gradskom izbornom povjerenstvu predao potrebne potpise za kandidaturu je aktualni gradonačelnik Mišel Jakšić kojeg podržavaju koalicijski partneri HSS, HSU, HSLS i Glas, a koji po još jedan mandat ide pod sloganom “Srce puno Koprivnice”.

Snimio Valentino Štefanek.

– Hvala svim koalicijskim partnerima jer iza nas ostaje uspješan i lijep mandat. Ono najbolje tek sad dolazi, veliki projekti su pred nama i uopće ne sumnjam da otvaramo dodatno poglavlje u razvoju života naše Koprivnice. Hvala svim volonterkama i volonterima na prikupljenim potpisima. Skupili smo ih duplo više nego što je potrebno, liste smo predali. Hvala svima koji su pristali biti na listi i time nam iskazali veliku čast i odgovornost te uopće ne sumnjam da, zbog svega što smo do sad radili u mandatu i što vidimo sad u pretkampanji i kampanji, idemo prema još jednoj pobjedi – rekao je prilikom predaje potpisa Jakšića.

S Jakšićem u politički ring ulazi i Mrežin Ivica Suvalj pod sloganom “Suradnja i dijalog” koji ima podršku HNS-a. Suvalj je prilikom predaje potpisa kazao da su prikupili sve potrebne dokumente i potpise, zahvalio svima koji su ih podržali, kao i onima koji su pomogli u prikupljanju potpisa.

Snimio Valentino Štefanek.

– Imamo povjerenje građana te će na sljedećim izborima rezultat to i pokazati. Naše prijašnje predstavljanje na kojem smo predstavili naš slogan “suradnja i dijalog” upravo je ono što je Koprivnici potrebno. Potrebni su suradnja i dijalog na svim lokalnim političkim razinama bez obzira na to od koje stranačke pripadnosti dolaze ljudi. Potrebni su nam dijalog i suradnja na razini županije, ali puno veća suradnja i dijalog s centralnom vlašću. Samo tako Koprivnica može ići dalje. Grad Koprivnica posljednjih je godina postao otok za sebe te kazao da oni to žele promijeniti. Naš cilj je sve naše snage, znanje, kvalitete, stručnost staviti za dobro građana Grada Koprivnice. To ćemo učiniti odgovorno i s puno srca i entuzijazma – objašnjava Suvalj.

Nadalje u političku izbornu arenu ulazi i HDZ-ov Franjo Marković koji kaže da je osnova njegovog programa ta da je rađen za apsolutno sve Koprivničance.

Snimila Tea Jurković.

– Vjerujem da ćemo ga objaviti kada dođe izborno vrijeme i bit će dostupan na internetskim stranicama. Ono što je osnova našeg programa je ta da je rađen za sve građane Koprivnice, a tome svjedoči činjenica da smo obišli sve mjesne odbore, razgovarali sa svim građanima, slušali njihove probleme i zahtjeve te smo sve to stavili na papir. Nakon izbora ćemo složiti listu prioriteta i po njima djelovati. No, mi ćemo uz to nastojati učvrstiti vezu s Koprivničko-križevačkom županijom, Vladom Republike Hrvatske i na taj ćemo način sve projekte koji su u izvedbi iskoristiti u najboljoj mogućnoj mjeri – istaknuo je.

Gradonačelničku fotelju priželjkuje i liječnik Josip Večenaj s nezavisne liste Željka Lackovića.

– Kao liječnik cijeli sam život među ljudima. Osnova svakog liječnika je pomaganje, zato mi je cilj da se stvori jedna pozitivna atmosfera te da naš biser Podravine, grad Koprivnica, stekne određenu brigu i angažman koji će ga odvesti u bolju budućnost i napredak. To se predanim radom i angažmanom može napraviti. Posljednjih godinu dana obilježila je pandemija koronavirusa koja je u prvi plan iznijela brigu za zdravlje i zato će mi jedan od glavnih ciljeva kao budućeg gradonačelnika biti iskorištavanje znanja i iskustva u unaprjeđenje zdravstvene zaštite u gradu – kazao je Večenaj.

Snimio Valentino Štefanek.

Spomenimo da je potpise za kandidaturu predao i Davor Milaković iz Domovinskog pokreta.

Politička izborna borba tek treba početi, a hoćemo li svjedočiti vatrometu konkretnih ideja ili tek pukom programskom popisu želja, ostaje nam za vidjeti.

zatvori