Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Zvjezdice čestitale vatrogascima Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana

Povodom Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana u srijedu su djeca iz Dječjeg vrtića Igra, skupina Zvjezdice s odgojiteljicom Jelenom Piljak posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Koprivnice.

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović kazao je da je zbog epidemioloških mjera stiglo samo 15 djece, dok će ostali to učiniti danas.

– Djeca su se upoznala sa zanimanjem vatrogasac, naučili su telefonski broj vatrogasaca – 193 i što moraju učiniti u slučaju požara. Djelatnici JVP Grada Koprivnice upoznali su djecu s opremom, tehnikom i različitim vozilima kojima se koriste. Djeca su bila oduševljena kako vatrogasnim vozilima tako i s vatrogastvom kao pozivom a neka su izrazila želju da u budućnosti budu vatrogasci – objasnio je Juratović.

Napomenuo je da su mališani djelatnicima čestitali blagdan svetog Florijana, izrecitirali im brojalicu “Vatra” te im potom uručili mali darak – likovne radove s temom vatrogastva, dok su vatrogasci Zvjezdicama poklonili bojanke.

Na odlasku su vrtićarci s posebnim zanimanjem razgledali vrlo staru špricu i kip svetog Florijana.

zatvori