Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Lacković: Tko god bude župan, neka radi na dobrobit cijele županije

Prema posljednjim podacima Državnog izbornog povjerenstva od 22:15 vodi se mrtva utrka oko kandidata za župana koji ulazi u drugi krug s Mrežinim Darkom Korenom.

Za tu poziciju bore se SDP-ov Mladen Kešer i nezavisni Željko Lacković.

– U tijesnoj smo utakmici za drugi krug s nekakvih 140 glasova razlike, ali neće doći do značajnije promjene jer znamo gdje su neobrađena mjesta i tamo ne polažemo nadu u promjenu. Osvojili smo respektabilan rezultat za Županijsku skupštinu i to više od 20 posto. Kao pojedinačna politička grupacija najjači smo u Skupštini, imamo gradonačelnika u Đurđevcu, čestitam Petru Dombaju načelniku Drnja, a i nezavisnim opcijama u Peterancu i Đelekovcu – rekao je Lacković.

Dodao je da je u Koprivnici njihov kandidat Josip Večenaj pokazao zavidnu vještinu s obzirom na kratki rok koji su imali tako da će rezultat od dva mandata u Gradskom vijeću biti nešto što će doprinijeti kvaliteti donošenja odluka.

– Zahvaljujem svima na potpori i svim ljudima koji su sudjelovali u ovoj utakmici. Birači su uvijek u pravu, zahvaljujem svima koji su izašli na birališta. Tko god bude župan neka radi na dobrobit županije, a mi ćemo biti konstruktivni u Skupštini – zaključio je.

Večenaj je zahvalio svima koji su uložili puno truda na gradskoj razini, zahvalio je biračima na povjerenju i istaknuo da će u Gradskom vijeću promovirati svoj rad i boriti se za ideje koje su nudili.

Zahvalama se pridružila i kandidatkinja za zamjenicu župana Danijela Glavosek Kovačić i napomenula da će se truditi opravdati povjerenje birača.

 

Uživo iz stožera Nezavisnih lista

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 16. svibnja 2021.

zatvori