Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Koren slavi četvrtu pobjedu: Nastavljam raditi kao i do sada, projekata i investicija je puno

Dosadašnji župan Darko Koren odnio je pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora te će i naredne četiri godine biti na čelu Koprivničko-križevačke županije.

U napetoj je borbi osvojio 704 glasa više od svog protukandidata, SPD-ovog Mladena Kešera.

>> GOTOVO JE Darko Koren i dalje na čelu Koprivničko-križevačke županije

– Izražavamo zadovoljstvo pobjedom u ovoj utakmici koja je bila tijesna. Čestitamo i našim suparnicima na dobrom rezultatu, ali isto tako moramo iskazati zahvalu svima onima koji su nam dali povjerenje jer su valorizirali sve ono što smo kroz pozitivnu kampanju isticali kao naše uspjehe u proteklom mandatu – rekao je Koren na konferenciji za medije nakon objave službenih rezultata.

Pritom se kritički osvrnuo na kampanju koju je vodio njegov protukandidat Kešer.

– Kampanja protukandidata je bila sasvim drugačije koncipirana, bila je zamišljena da na jedan nekorektan način govori o svima nama uz određene alate koji su bili dostupni, a nisu baš svi bili zakoniti. No, možda će u danima pred nama biti više vremena za takve analize. Večeras je vrijeme za zadovoljstvo i čestitke – kazao je Koren i zahvalio svim suradnicima, biračima, ali i obitelji koja ga podržava.

Ovo su četvrti lokalni izbori na kojima je Koren pobijedio pa je zadovoljstvo zbog rezultata još veće, objasnio je i dodao da ne misli razočarati one koji su mu ukazali povjerenje.

– Sutra ću u 7:30 biti na poslu te ću nastaviti raditi sve ono što sam radio i do sada na dobrobit svih stanovnika naše županije. Projekata i investicija koje su u tijeku jako je puno, imamo što raditi tako da ne morate sumnjati u to da se moj rad neće nastaviti – naglasio je.

Njegov će zamjenik i u narednom razdoblju biti HDZ-ov Ratimir Ljubić.

– Protekle četiri godine smo pokazali da radimo kvalitetno, savjesno i odgovorno. Hvala biračima što su to prepoznali. Sljedeće četiri godine ćemo realizirati sve ono što smo obećali – istaknuo je Ljubić.

U pobjedničkom je stožeru bio i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Darko Sobota.

– Hvala svima onima koji su izašli na izbore i prepoznali naše kandidate Korena i Ljubića i omogućili im da vode Županiju na transparentan način i u interesu svih građana Podravine i Prigorja – kazao je.

Zadovoljan ishodom lokalnih izbora je i koalicijski partner, HNS-ov Goran Pakasin.

– Zadovoljstvo mi je da smo u ovoj koaliciji ostvarili dobre rezultate, nadamo se dobroj budućoj suradnji i da ćemo realizirati sve zacrtane projekte na obostranu korist svih građana naše županije, ali i lokalnih sredina – kazao je Pakasin.

Biračima je zahvalio i HSU-ov Željko Pintar.

– Mi smo se kao koalicijski partneri nastojali boriti za naše umirovljenike koji mogu vjerovati da ćemo nastaviti borbu za njihova prava te dostojanstven život i blagostanje. Napravili smo mnoge dobre stvari te ćemo tim putem nastaviti i dalje – zaključio je.

 

Uživo iz stožera HDZ-a

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 30. svibnja 2021.

 

zatvori