Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Kešer: Čestitam Korenu, dobro smo odradili posao, dobili sva tri grada, vodit ćemo brigu o ubrzanom razvoju županije

Koprivničko-križevačka županija dobila je novog starog župana Darka Korena iz redova Mreže, a njegovom protukandidatu SDP-ovom Mladenu Kešeru pobjeda je izmaknula za par stotina glasova.

Kešer je na današnjoj konferenciji za medije čestitao Korenu na pobjedi i zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore i u prvom i u drugom krugu, ali i svim volonterima i članovima SDP-ovih foruma i organizacija.

– Dobro smo odradili posao, dobili smo izbore u sva tri grada naše županije, i to nadmoćno u Koprivnici, no u nekim općinama Koren je uspio namaknuti više od 700 glasova – rekao je Kešer.

Podsjetio je da imaju dobar rezultat u Županijskoj skupštini.

– Relativni smo pobjednici u Skupštini, pregovarat ćemo, voditi brigu da županija ide ubrzanim tempom razvoja i to s posebnim naglaskom na brzu cestu do Koprivnice, podravsku magistralu do Osijeka, jednosmjensku nastavu u svim školama i zdravstvo. Nadam se da ćemo uspjeti napraviti sve što smo si zacrtali, istina puno teže nego da imamo župana iz naših redova – istaknuo je.

Kandidatkinja za njegovu zamjenicu na ovim lokalnim izborima Sandra Sinjeri kazala je da su izbori završili, oni su se zalagali za promjene.

– No, dobili smo novog starog župana kojem čestitam – napomenula je Sinjeri.

Čestitke Korenu uputio je i Tomislav Golubić ispred koprivničkog SDP-a i naglasio da će njihov klub u Skupštini biti konstruktivan, zalagat će se za razvoj županije i za rješavanje problema koji muče građane.

S njime se složio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je također čestitao Korenu i njegovim suradnicima na pobjedi, ali i zahvalio svima koji su odradili SDP-ovu kampanju.

– Vođenje kampanje u pandemijskim uvjetima nije išlo na ruku izazivačima. No, pokazalo se da smo najjača opcija u Skupštini, imamo veliku snagu što pokazuje rezultat u svim našim gradovima, i to nas obvezuje da se snažno zalažemo za politike koje su potrebne županiji – zaključio je Jakšić i napomenuo da sada slijede analize ovih izbora, ali uvjeren je da za županijski SDP dolaze bolji dani i da će za četiri godine sigurno imati SDP-ovog župana ili županicu.

 

Uživo iz stožera SDP-a

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 30. svibnja 2021.

zatvori