Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Uređuje se Šoderica, moderniziraju ceste u Legradu, obnavlja se društveni dom…

Općina Legrad ovog je proljeća postala pravo gradilište, a tim povodom brojna radilišta obišao je općinski načelnik Ivan Sabolić.

Iz Općine poručuju da je na Šoderici počela djelomična sanacija jezera na tri poteza i to na Lazinama, između dva tobogana i kod Plavog labuda.

– Radi se na vađenju mulja u pojasu od 15 metara od obale te nasipavanju novog šljunka pogodnog za plaže. Na jednom dijelu previđeno je uređenje uvale za djecu – objašnjavaju.

Nadalje, ističu da se radovi odvijaju i u Vatrogasnom domu u Malom Otoku gdje je uređena unutrašnjost s izmjenom električnih instalacija.

– Slični radovi odvijaju se u Društvenom domu gdje se mijenja strop, električne instalacije i rasvjeta te uređuje audio soba – napominju.

Dodaju da se uređuju i prometnice i to rekonstrukcija tri nerazvrstane ceste u Legradu te jedna u Zablatju, a tijekom ljetnih mjeseci i završetka korona krize očekuje se presvlačenje dva pravca u Ulici bana Josipa Jelačića OB slojem.

– U Zablatju je započela rekonstrukcija nogometnog igrališta Rupina gdje su postavljene nove kućice za rezervne igrače, a nogometni klub je uz pomoć općine preuredio svlačionice – kažu u Općini.

Naglašavaju da uskoro započinju radovi na obnovi javne rasvjete u Malom Otoku i Velikom Otoku te postavljanje pametnih autobusnih klupa u Velikom Otoku i Selnici Podravskoj.

zatvori