Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: UDRUGAMA 1,1 MILIJUN KUNA Karla Lulić: Kultura i umjetnost čine nas ljudima

Grad Koprivnica za udruge i organizacije civilnog društva ove godine izdvaja nikad više sredstava iz proračuna i to gotovo dva milijuna kuna, a danas su sklopljeni ugovori s njih 60 vrijedni 1,1 milijuna kuna.

Jedna od dobitnica sredstava je Karla Lulić, predsjednica Kulturnog vijeća Grada Koprivnice te predstavnica udruge Dobar film.

– Ono što iz srca želim reći je hvala Gradu što unatoč koroni i prošle i ove godine izdvaja za kulturu i što nije oduzeo ništa, već je i povećao sredstva. Što nas čini ljudima je upravo to – da možemo udisati kulturu, učiti, promicati znanja, dijeliti iskustva s umjetnošću i kulturom. To je ono što nas razdvaja od pukog preživljavanja unutar korone i čini nas ljudima – rekla je i dodala kako će zahvaljujući financiranju Koprivnica postati i filmska kulisa.

Svečanom sklapanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je okupljenima zahvalio na svemu što za kulturu čine u uvjetima pandemije.

– Zahvaljujem vam što smo zajedno u poslovnom smislu preživjeli prošlu godinu koja je bila nikad čudnija, gora i složenija, a posebno kad govorimo o svemu onome što čine udruge. Žao mi je što nismo realizirali sve što smo zacrtali, ali mi je drago da smo se danas opet okupili. Ova godina je i dalje u tom čudnom điru, no mislim da će se neke stvari promijeniti i da ćemo moći ostvariti podosta od programa i projekata koje ste si i vi zacrtali, ali i neke koje bismo i mi voljeli ostvariti. Zahvaljujem vam što ste krasni promotori imena Koprivnica i svega onoga lijepog što Koprivnica i Podravina nose u sebi – zaključio je.

Dodajmo da su sklapanju prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te Ana Mlinarić, pročelnica uprave zadužene za društvene djelatnosti.

zatvori