Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO U Zavod za hitnu medicinu stigla dva sanitetska vozila i oprema vrijedna gotovo milijun kuna

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije od danas je bogatiji za dva nova sanitetska vozila i novu medicinsku opremu.

Kako je na današnjoj službenoj predaji vozila i opreme rekla ravnateljica zavoda Mirjana Hanžeković, vrijednost novonabavljenih vozila je 670.000 kuna, a medicinska oprema 280.000 kuna.

– Po pitanju napretka i razvoja te ulaganja u nabavu vozila i medicinske opreme iza nas su dobre godine. Vozila su najvećim djelom osigurana iz sredstava Županije. Uz ta vozila nabavili smo i medicinsku opremu koja je također financirana županijskim sredstvima, a ona je namijenjena za vozilo hitne medicinske službe Tima dva u Đurđevcu. Ova dva vozila upotpunjuju naš vozni park koji sad broji 29 vozila hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza. Zaista smo se obnovili – istaknula je Hanžeković.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren nastavio je kako zavod dobro napreduje te kako može odgovoriti na potrebe stanovnika županije.

– Kad bismo predaju vozila komparirali s gospodarskim subjektima, onda bismo rekli da je ovo najbrže rastući gospodarski subjekt u županiji, a naša najmlađa ustanova, Zavod za hitnu medicinu, najbrže je rastuća jer je zadnja počela. U nekoliko se godina, barem što se tiče opreme, zavod podigao na respektabilnu razinu. S vozilima i opremom može odgovoriti na sve potrebe koje stanovnici ove županije imaju kada govorimo o hitnoj službi – rekao je.

Uz to, Koren je zahvalio djelatnicima zavoda na posvećenosti poslu te istaknuo važnost postojanja službe.

– Zahvala ravnateljici i svim djelatnicima zavoda na posvećenosti poslu koji obavljaju. Ono što je kod njih rizik je da se svaki dan može dogoditi nešto nepredviđeno, a ljudi su vrlo osjetljivi u tim trenucima jer se radi o njihovim bližnjima te su često sekunde presudne za ishod nekog slučaja. Treba imati strpljenja i živaca te biti kompletan. Često je to žrtva – zaključio je Koren.

zatvori