Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Koprivnici se danas cijepi 1.800 građana, Ljubić: Uskoro ćemo procijepiti sve zainteresirane

U dvorani Srednje škole Koprivnica danas se prvom dozom cijepi 1.800 građana.

Iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poručuju da je riječ o najvećoj i najzahtjevnijoj organizaciji cijepljenja dosad.

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić naglasio je da je organizacija ovako velikih punktova iznimno složena.

– U srijedu, 12. svibnja, mogu najaviti veliki punkt za cijepljenje prosvjetnih djelatnika i predstavnika žurnih službi, a od sljedeće srijede počinjemo s cijepljenjem ostalog radno aktivnog stanovništva. S obzirom na najavljene veće doze cjepiva, računamo da bismo ovim tempom uskoro mogli procijepiti sve zainteresirane pa pozivamo naše sugrađane da se jave svojim liječnicima ili se prijave putem tvrtki, odnosno Zavoda – kazao je Ljubić.

Iz stožera dodaju da je Koprivničko-križevačka županija prva u državi počela s organizacijom masovnih cijepljenja po punktovima, a sve dosadašnje aktivnosti provedene su na najvišoj mogućoj razini.

Epidemiologinja Tea Čuti rekla je da je odaziv građana odličan.

– Građani dolaze u dogovorenom terminu i sve se odvija u skladu s očekivanjima, a isto očekujemo i na punktu u Križevcima gdje se danas također cijepi 1.800 stanovnika. Do sada smo prvom dozom ukupno procijepili 19.600 stanovnika županije, a drugu dozu primilo je 7.100 ljudi, zadovoljni smo ovom brojkom, cjepiva ima sve više i vjerujem kako ćemo u narednom razdoblju procijepiti velik broj stanovnika – istaknula je Čuti.

zatvori