Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Trenerica koprivničkih mladih nogometašica Mateja Videc: Ponosne smo i zaslužujemo podići pehar

Pionirke Ženskog nogometnog kluba Koprivnica ovih dana slave jer su osvojile naslov prvakinja Hrvatske nogometne lige za žene skupine Centar.

Trenerica pionirki Ženskog nogometnog kluba Koprivnica Mateja Videc ponosna je na svoje cure i kazala je da su stvarno zaslužile podići pehar.

– Bez obzira na to što smo već osigurali prvo mjesto, imamo još tri kola do kraja prvenstva i trebamo ih odigrati na visokoj razini. Nemamo niti jedan poraz pa bih voljela da tako i ostane. Ovo osvojeno prvenstvo prvo je u mojoj trenerskoj karijeri i osjećaj je sjajan. Potajno sam očekivala visoko mjesto na tablici jer ih treniram dvije godine i znam da su kvalitetne i marljive. Cure treniraju dva do tri puta tjedno i svaka im čast na tome, jer uz to imaju školu i dodatne obaveze. Treninzi se uvijek prilagode njima kako bi nakon škole stigle doći na trening – prepričava trenerica.

Dodaje da najviše rade na tehnici i usavršavanju te stabilizaciji usvojenih elemenata.

– Mogu reći da cure jako dobro to sve svladavaju, a nekoliko njih su izvrsne tehničarke. U taktičkom dijelu radimo na osnovnim elementima individualne i grupne taktike, a svaki je trening detaljno isplanira – objašnjava.

>> FOTO Pionirske nogometašice Koprivnice osvojile naslov prvakinja, seniorke upisale pobjedu protiv igračica Višnjevca

Osim što je trenerica mlađih uzrasta, Mateja je igračica i kapetanica seniorki u klubu, tako da ima određenih obaveza. Ujedno i završava tečaj za UEFA B licencu na Nogometnoj akademiji, a uz sve to radi i u jednoj autoškoli u Čakovcu.

– Kako sam i sama sportašica, organizacija vremena nije mi strana. Minimalno četiri dana u tjednu sam na relaciji između Koprivnice, Varaždina i Čakovca. Već spomenuti odlični rezultati daju mi dodatnu snagu da sve odrađujem prema planu. Posebno me veseli što u našoj Školi nogometa imamo i kategoriju limačica (od pet do 10 godina ) koje treniraju i igraju na turnirima Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije tako da u pionirski pogon dolaze s već usvojenim osnovnim elementima s loptom i bez nje – ističe ona.

Planovi koprivničkog kluba za sljedeću sezonu su još više omasoviti mlađe uzraste, kvalitetno raditi s njima i postići što bolje rezultate. Većinu pionirki ova svestrana trenerica trajno vidi u klubu jer imaju kvalitetan pomladak i cure sjajno rade.

– Na završnu selekciju poziv je dobilo čak sedam cura iz našeg kluba. Taj podatak nam je pokazatelj dobrog rada i da idemo u dobrom smjeru. Naše pionirke prate seniorke na domaćim utakmica i bodre ih tako da smo zaista jedna skladna zajednica, od najmlađih pa do najstarijih. Uprava je još uvijek u pronalasku sponzora, koji bi nam pomogao doći do postavljenih ciljeva kluba, sve kako bi našim mlađim igračicama mogli pružiti što bolje uvjete za rad – govori Mateja.

Kapetanica pionirki Ženskog nogometnog kluba Koprivnica Tina Zamljačanec također je jako sretna i ponosna na svoju ekipu kao i na trenericu zbog osvajanja naslova prvaka.

– Kao kapetanica igram poziciju zadnjeg veznog, a moja ljubav prema nogometu počela je sa šest godina kada sam na terenu igrala protiv dječaka. Na treniranje nogometa potaknuo me stariji brat koji me najviše toga i naučio – kaže Tina.

U protivničku mrežu ove sezone pospremila je čak sedam lopti i zbog toga je sretna i ponosna. Uzor joj je kapetanica hrvatske ženske nogometne reprezentacije Iva Landeka, a životni san jednog dana zaigrati za reprezentaciju, biti slavna nogometašica te nekome možda i uzor.

zatvori