Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Suvalj i Pakasin: Koprivnica ne smije postati spavaonica Zagreba i okolnih županija, nego treba ostvariti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta, potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva te omogućiti ostanak mladih u našem gradu

Predstavljene su ključne točke programa kandidata Mreže i HNS-a za gradonačelnika Grada Koprivnice Ivice Suvalja i za njegova zamjenika Gorana Pakasina s kojim će tražiti povjerenje svojih sugrađana na predstojećim lokalnim izborima pod motom “Suradnja i dijalog”.

– Kao što smo istaknuli prije tri tjedna kada smo najavili našu kandidaturu za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Koprivnice, mi vam ovim programom ne želimo obećavati nešto čega ste se naslušali previše u proteklim godinama. Naš program je realan, ostvariv i temeljen na onome što se u Koprivnici može napraviti i što ćemo mi napraviti kada dobijemo povjerenje na predstojećim lokalnim izborima – kazao je to na predstavljanju izbornog programa Ivica Suvalj, kandidat Mreže i HNS-a za gradonačelnika Grada Koprivnice, dodavši pritom kako ove dvije stranke na listi za koprivničko Gradsko vijeće imaju kvalitetne ljude koji svojim radnim i životnim iskustvom mogu doprinijeti većoj kvaliteti života u našem gradu.

Suvalj je potom apostrofirao kako su svojim programom obuhvatili sve, od predškolskog odgoja do treće životne dobi, a sve kako bi živote svojih sugrađana učinili boljima, naglasivši da su nam pri tome prijeko potrebni suradnja i dijalog da bi Koprivnica bila grad po mjeri svakog čovjeka.

– Kao kandidat za gradonačelnika pred sebe stavljam i vama nudim najviše standarde poštenja, kulture, marljivosti, služenja i pristojnosti! Biti gradonačelnik za mene znači biti čovjek koji će sve svoje kvalitete staviti vama na raspolaganje, biti čovjek koji će svojim načinom života, rada, ophođenja prema svim građanima biti najbolji što može biti. Zbog toga pred vas i stavljam ove točke programa i odgovorno tvrdim – uz vašu pomoć i podršku možemo ih zajedno ostvariti – zaključio je svoje izlaganje Suvalj.

HNS-ov Goran Pakasin osvrnuo se na gospodarski spektar tema te je naglasio kako punjenje gradskog i državnog proračuna osiguravaju vlasnici i zaposlenici kroz razne namete.

– Težak je put od malog do srednjeg poduzetništva i opstanak uz konkurenciju iz cijelog svijeta. Javne institucije i JLS, koji se financiraju našim novcem, trebaju poduzetnicima na tom putu biti servis i podrška – kazao je Pakasin i naglasio da postojeće mjere i olakšice u poslovnim zonama Dravska i Radnička diskriminiraju vlasnike parcela iste namjene izvan tih zona, stoga same mjere nisu dovoljne, niti izgradnja samo komunalne infrastrukture, već je potrebno upregnuti snage i u lobiranje kako bi poduzetnici došli u zone, otvorili nova radna mjesta i stvarali dodanu vrijednost.

Izgradnja drugog kolosijeka pruge Rijeka-Budimpešta otvara nove mogućnosti jeftinijeg transporta proizvoda s našeg područja u bliskoj budućnosti te Pakasin ističe kako je to potrebno iskoristiti.

– Mi ćemo se zalagati za izgradnju logističko-distributivnog centra za voće i povrće na području grada uz novu prugu. Takav centar osiguravao bi nova radna mjesta i sigurnost lokalnim proizvođačima hrane u plasmanu i skladištenju – rekao je HNS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Dodao je da položaj našeg grada na križanju cestovnih i željezničkih koridora treba dodatno ojačati izgradnjom brze ceste u punom profilu do Koprivnice i dalje do Mađarske granice, zatim prema Varaždinu i Virovitici, za što će od presudne važnosti ponovno biti suradnja i dijalog sa županijama i državom.

– Koprivnica ne smije postati spavaonica Zagreba i okolnih županija, nego treba ostvariti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta, potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva, te omogućiti ostanak mladih u našem gradu! Mi u Mreži i HNS-u vjerujemo da naš grad ima mnogo potencijala – nemojmo ga gušiti, dajmo mu zajedno vjetar u leđa da se razvija i raste – poručili su Suvalj i Pakasin s današnjeg predstavljanja svog programa.

Suradnjom i dijalogom, koji su moto ovog novog političkog projekta na koprivničkoj političkoj sceni, vodit će se ove dvije stranke u nastojanju da preuzmu upravljanje gradom i ostvare većinu u Gradskom vijeću, a neke od točaka izbornog programa su i dodatna ulaganja u obnovu i rekonstrukciju vrtića, podrška obrtima za čuvanje djece, izgradnja škole na Podolicama i daljnji rad na ostvarivanju uvjeta za jednosmjensku nastavu na području Koprivnice, plaćanje prakse deficitarnim zanimanjima te snažnija suradnja s roditeljima djece s poteškoćama i pokretanje organiziranog oblika življenja u zajednici.

Nužnim smatraju i ostvarivanje suradnje sa svim udrugama i podršku pri realizaciji projekata, izgradnju vanjskog terena s umjetnom travom za javno korištenje, jednako kao i uređenje staza za trčanje te stazu za terensku nastavu u prirodi te revitalizaciju rekreacijskih prirodnih zona.

Suvalj i Pakasin mislili su i na naše sugrađane treće životne dobi te su u svom programu pronašli mjesta i za poticanje izgradnje domova za stare i nemoćne, sufinanciranje cijene u domovima za stare i nemoćne, olakšice prilikom izgradnje i otvaranja domova za stare i nemoćne te pokretanje palijativne skrbi u Koprivnici.

Uz Suvalja i Pakasina, predstavljanju ključnih točki programa prisustvovali su i kandidati sa zajedničke liste tih dviju stranaka za Gradsko vijeće Grada Koprivnice Miljenko Flajs, Glorija Čorić-Alagić, Memet Ristemi i Andreja Horvat Friščić.

zatvori