Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo u hrabroj i dobroj utakmici ipak upisao poraz od Dinama

Nogometaši Slaven Belupa u 32. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz od prvoplasiranog Dinama.

Iako je koprivnička momčad odigrala hrabru i dobru utakmicu, gosti su golovima u drugom poluvremenu stigli do pobjede rezultatom 0:2.

Iz kluba su poručili da je utakmica započela malom svečanošću. Direktor Slaven Belupa Aleksandar Aleksovski uručio je Bruni Godi prigodan poklon za njegovu 100. utakmicu u dresu Slaven Belupa. Goda je dobio uokviren dres s brojem 100 za njegovu 91 utakmicu u prvenstvu i devet u Kupu u koprivničkom dresu.

Dodali su da je trener Tomislav Stipić u odnosu na poraz u Šibeniku napravio tri promjene u sastavu. Umjesto Prce, Bačelić Grgića i Krstanovića, koji je imao tri žuta kartona, od prve su minute zaigrali Hyunwoo, van Bruggen i Iličić, a na zagrijavanju se ozlijedio Bogojević pa je poziciju desnog bočnog zauzeo Bosec.

Prvi je zaprijetio Dinamo. Oršić je pucao iskosa s lijeve strane, no siguran je bio Filipović. Pokušao je i Mišić u 10. minuti nakon jednog kornera, ali koprivnički je golman upisao još jednu obranu. U 28. minuti isti je igrač imao najveću priliku do tada. Filipović je bravuroznom reakcijom obranio njegov pokušaj u situaciju jedan na jedan. Odgovorila je koprivnička momčad preko Knolla čiji udarac iz okreta s 12-ak metara brani Livaković. U 32. minuti snažan udarac Boseca iskosa s desne strane nije bio dovoljno precizan. Pet minuta kasnije koprivnička je momčad imala svoju najbolju priliku do tada. Lulić je centrirao, a odličan udarac Gode glavom još je boljom reakcijom obranio Livaković. Sadržajno prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka.

– Nastavak susreta svojim je pokušajem otvorio Božić. Pucao je iz okreta s 15-ak metara, no Livaković je bio siguran. U 63. minuti Oršić je opasno pucao nakon centaršuta Stojanovića, ali nije bio dovoljno precizan. Dinamo je poveo u 64. minuti kada je Tolić pogodio mrežu za 0:1. Sedam minuta kasnije Oršićev snažan udarac sa 16 metara vrhunskom je reakcijom obranio Filipović. Slično je pokušao i Jakić nedugo nakon toga, no Filipović je još jednom bio siguran. Koprivnički je vratar obranio i opasan pokušaj Perića glavom u 73. minuti. Slaven Belupo na milimetar od izjednačenja bio je tri minute kasnije. Opasan udarac Gamarre obranio je Livaković, a Bačelić Grgić propustio je iz idealne situacije pospremiti loptu u mrežu. U 86. minuti Dinamo je poveo s 0:2. Gosti su povukli brzu kontru koju je preciznim udarcem završio Oršić – istaknuli su u klubu.


01. svibnja – 32. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – GNK Dinamo 0:2 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki (od 73. Mlinar), Hyunwoo (od 66. Gamarra) – Bosec (od 73. Julardžija), Lulić, van Bruggen, Glavčić, Goda – Iličić (od 56. Bačelić Grgić), Knoll (od 73. Etoundi). Trener: Tomislav Stipić.

GNK DINAMO: Livaković – Stojanović, Lauritsen, Perić, Gvardiol – Jakić, Ademi (od 89. Burton), Mišić (od 59. Tolić) – Majer (od 71. Kastrati), Oršić (od 89. Hajrović), Ivanušec (od 89. Theophil). Trener: Damir Krznar.

zatvori