Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Slavenaši poveli u devetoj minuti, na kraju poraženi na gostovanju kod Lokomotive

Nogometaši Slaven Belupa u 33. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige poraženi na gostovanju kod Lokomotive. Domaćin je slavio s 3:1, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Krstanović.

Trener Tomislav Stipić u današnjoj utakmici nije mogao računati na kartonirane Godu i Mlinara pa je od prve minuta na teren poslao Filipovića na gol, u zadnjoj liniji zaigrali su Božić, Paracki i van Bruggen, a na bokovima Bogojević i Gamarra. Trolist u veznoj liniji činili su Lulić, Bačelić Grgić i Glavčić, a napadački tandem Knoll i Krstanović.

– Naša je momčad zaprijetila u osmoj minuti kada je Glavčić centrirao, a odličan pokušaj Krstanovića glavom obranio Santini. Ipak, istu kombinaciju domaćin nije uspio obraniti minutu kasnije. Krstanović je zakucao loptu u mrežu za 0:1. Lokomotiva je izjednačila u 25. minuti kada je Šimić pogodio iz daljine za 1:1. Do kraja prvog poluvremena obje su momčadi imale po jednu dobru priliku, ali se rezultat nije mijenjao – poručili su iz kluba.

Slaven Belupo je drugo poluvrijeme otvorio s dvije dobre prilike, no Lulić i Krstanović nisu uspjeli pogoditi mrežu Lokomotive. Domaćin je imao nekoliko opasnih prilika, a onda je jednu iskoristio u 66. minuti. Kačaveda je zabio za 2:1. Do kraja utakmice koprivnička je momčad bacila sve karte u napad što je protivnik iskoristio i preko Pivarića u 89. minuti postavio konačnih 3:1.

Farmaceuti su i dalje sedmi na ljestvici s 31 bodom.


7. svibnja 2021. – 33. kolo HT Prve lige
Zagreb, Kranjčevićeva

NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo 3:1 (1:1)

NK LOKOMOTIVA: Santini – Pivarić, Papadopulos, Lešković, Čeliković – Petrak, Maleš (od 55. Cipetić), Marić (od 55. Cokaj) – Kačavenda, Chajia, Šimić. Trener: Samir Toplak.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, van Bruggen – Bogojević, Lulić, Bačelić Grgić (od 60. Hyunwoo), Glavčić, Gamarra (od 75. Julardžija) – Krstanović, Knoll (od 75. Etoundi). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Damir Batinić (Osijek), Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Osijek), Andrej Burilo (Osijek)

VAR: Tihomir Pejin (D. Miholjac), AVAR: Miro Grgić (Osijek)

Delegat: Lino Roša (Vodnjan)

Kontrolor: Branko Bajić (Split)

Strijelci: 0:1 Krstanović 9′, 1:1 Šimić 25′, 2:1 Kačavenda 65′, 3:1 Pivarić 89′

Žuti karton: Marić 65′, 70′ (Lokomotiva); (Slaven Belupo)

Crveni karton: Marić 70′ (Lokomotiva); (Slaven Belupo)

zatvori