Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Slaven Belupo izgubio od Istre i zakomplicirao si ostanak u Prvoj ligi

Nogometaši Slaven Belupa u 35. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige izgubili u Puli. Istra 1961 bila je bolja rezultatom 1:0.

Trener Tomislav Stipić u odnosu na utakmicu s Rijekom napravio je samo jednu izmjenu. Umjesto Glavčića od prve je minute zaigrao Bačelić Grgić, poručili su iz kluba.

– U prvom poluvremenu današnje utakmice gledali smo tvrdu igru. Obje momčadi bile su svjesne važnosti utakmice pa se uglavnom igralo na sredini terena. Jedine dvije prilike imao je domaćin preko Hare i Šutala, no rezultat nakon prvih 45 minuta bio je 0:0 – izvijestili su iz kluba.

Istra je povela u prvoj minuti drugog poluvremena. Vuk je sa 16-ak metara pogodio kut gola Slavena i zabio za 1:0. Koprivnička je momčad nakon toga bacila sve karte u napad. Pokušavao je dva puta Knoll, a posebno je opasan bio u 64. minuti kada je pogodio gredu nakon udarca glavom.

Dvije minute kasnije udarac Krstanovića iz daljine obranio je Lučić. Pokušao je slično i Lulić, no rezultat se nije mijenjao. Blizu pogotka bio je Goda u 85. minuti. Glavom je iz vrlo dobre situacije pucao preko gola. No, rezultat se nije mijenjao te su Slavenaši ostali bez bodova.

Slaven Belupo je i dalje sedmi s 31 bodom. Ispod je Lokomotiva s 30, zatim slijedi Istra s 29, dok je Varaždin posljednji s 28. Upravo će s Varaždincima Farmaceuti idući vikend na domaćem terenu igrati posljednju utakmicu ove sezone. Utakmica je na rasporedu u subotu, 22. svibnja u 18 sati.


15. svibnja 2021. – 35. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Pula, Aldo Drosina

NK Istra 1961 – NK Slaven Belupo 1:0 (0:0)

NK ISTRA 1961: Lučić – Hujber, Tomašević (od 78. Da Silva), Šutalo, Sergio – Vuk, Halilović (od 72. Perera), Ivančić, Galilea, Bande (od 65. Gržan) – Hara. Trener: Danijel Jumić.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki (od 77. van Bruggen), Prce – Bogojević, Lulić (od 85. Etoundi), Mlinar, Bačelić Grgić (od 57. Glavčić), Goda – Knoll, Krstanović. Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Mario Zebec (Cestica), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Jerko Crnčić (Vrbovec), Tomislav Bionda (Zaprešić)

VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci)

Delegat: Ivan Jurina (Zabok)

Kontrolor: Šime Bugarija (Bibinje)

Strijelci: 1:0 Vuk 46′

Žuti karton: Hara 31′, Gržan 79′, Hujber 83′, Lučić 89′ (Istra 1961); Bogojević 45′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Istra 1961); (Slaven Belupo)

zatvori