Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Selena Milošević odlično se oporavlja od teške ozljede

Rukometašica Podravka Vegete Selena Milošević odlično se oporavlja nakon operacije koljena.

Nakon što je po povratku iz Daruvarskih toplica prošla uvodni dio rehabilitacije s fizioterapeutom Bojanom Savićom, iz kluba poručuju da je došlo vrijeme i za kondicijski dio koji je preuzeo trener Nikola Golub.

Dodaju da Selena osim igračkog iskustva, u sebi ima i brojne kvalitete koje je čine snažnom, upornom i hrabrom u svemu u čemu je posvećena. Baš tako izgleda i njezin proces oporavka.

– Selenin je oporavak zapravo tekao školski. Moram reći da je to prije svega zato što je takav karakter i velika radnica. Nakon ozljede sve je išlo svojim tijekom, operacija je zakazana u kratkom roku nakon što se smirila upala, a ostala rehabilitacija je bila pravovremena i prema planu. Naš kondicijski trener Nikola Golub je kasnije preuzeo odgovornost oko jačanja mišića i mislim da oporavak teče iznenađujuće dobro i brzo. Siguran sam da će se vratiti u punoj snazi ako ne još i jača krenuti u novu sezonu – rekao je Savić.

U posljednjoj fazi, onoj prije ulaska na rukometni teren i povratka u igru u proces oporavka se uključuje i kondicijski trener Nikola Golub.

– S tog je aspekta pokazala izuzetnu disciplinu uz puno odricanja i maksimalno profesionalni pristup odrađivanju svih vježbi i svih zahtjeva. Ono što ju krasi je jedna velika profesionalna energija i zrelost koju pokazuje i mislim da će se ovim oporavkom nakon ozljede zaokružiti još jedan važan proces u njezinoj karijeri i biti kvalitetan poticaj za igračke godine koje slijede –istaknuo je Golub.

Selenina želja je vratiti se na teren što jača u čemu će, kako se sada čini, u potpunosti i uspjeti.

– Jedva čekam povratak, ali sve ide svojim tokom i nećemo žuriti. Do iduće sezone se stignem spremiti i vratiti na teren. Što se tiče mog oporavka, mislim da ide odlično ni prebrzo ni presporo. Najteže mi je bilo prvih mjesec dana kad sam bila na štakama s ortozom i dok je mišić bio slab pa mi je sve bilo teško. Imam odličnu suradnju s fizioterapeutom i s kondicijskim trenerom i trudim se da dajem sve od sebe u svakom trenutku – kazala je Milošević.

zatvori