Rukometašica Podravka Vegete Selena Milošević odlično se oporavlja nakon operacije koljena.

Nakon što je po povratku iz Daruvarskih toplica prošla uvodni dio rehabilitacije s fizioterapeutom Bojanom Savićom, iz kluba poručuju da je došlo vrijeme i za kondicijski dio koji je preuzeo trener Nikola Golub.

Dodaju da Selena osim igračkog iskustva, u sebi ima i brojne kvalitete koje je čine snažnom, upornom i hrabrom u svemu u čemu je posvećena. Baš tako izgleda i njezin proces oporavka.

– Selenin je oporavak zapravo tekao školski. Moram reći da je to prije svega zato što je takav karakter i velika radnica. Nakon ozljede sve je išlo svojim tijekom, operacija je zakazana u kratkom roku nakon što se smirila upala, a ostala rehabilitacija je bila pravovremena i prema planu. Naš kondicijski trener Nikola Golub je kasnije preuzeo odgovornost oko jačanja mišića i mislim da oporavak teče iznenađujuće dobro i brzo. Siguran sam da će se vratiti u punoj snazi ako ne još i jača krenuti u novu sezonu – rekao je Savić.

U posljednjoj fazi, onoj prije ulaska na rukometni teren i povratka u igru u proces oporavka se uključuje i kondicijski trener Nikola Golub.

– S tog je aspekta pokazala izuzetnu disciplinu uz puno odricanja i maksimalno profesionalni pristup odrađivanju svih vježbi i svih zahtjeva. Ono što ju krasi je jedna velika profesionalna energija i zrelost koju pokazuje i mislim da će se ovim oporavkom nakon ozljede zaokružiti još jedan važan proces u njezinoj karijeri i biti kvalitetan poticaj za igračke godine koje slijede –istaknuo je Golub.

Selenina želja je vratiti se na teren što jača u čemu će, kako se sada čini, u potpunosti i uspjeti.

– Jedva čekam povratak, ali sve ide svojim tokom i nećemo žuriti. Do iduće sezone se stignem spremiti i vratiti na teren. Što se tiče mog oporavka, mislim da ide odlično ni prebrzo ni presporo. Najteže mi je bilo prvih mjesec dana kad sam bila na štakama s ortozom i dok je mišić bio slab pa mi je sve bilo teško. Imam odličnu suradnju s fizioterapeutom i s kondicijskim trenerom i trudim se da dajem sve od sebe u svakom trenutku – kazala je Milošević.