Rukometašice Podravka Vegete u 22. su kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene uvjerljivo svladale igračice Virovitice. Na poluvremenu je rezultat bio 23:8, na kraju utakmice čak 50:15, što je najuvjerljivija pobjeda Podravkašica u ovoj sezoni.

– Nije bilo ozbiljnijih prepreka za Podravkašice koje već u prvih sedam minuta uz dobro raspoloženu Karlovčan, Džono te Buljan dolaze na +5 za rezultat 7:2. Nastavljaju u dobrom ritmu koprivničke rukometašice koje do 12. minute predvođene raspucanom Karlovčan, brzom tranzicijom dolaze do lakih pogodaka i rezultata 11:2. Deset minuta prije kraja Podravka Vegeta je na +13 – izvijestili su iz kluba.

I u drugom su poluvremenu koprivničke rukometašice bile odlične u realizaciji. U 35. minuti zabija Škarić iz kontre za +20, rezultat je 28:8. Cure su i dalje ustrajno povećavale razliku, a pet minuta prije kraja na semaforu je bilo 44:14.

– Trener Antonio Pranjić ponovno je mogao izrotirati sve igračice i dati im minutažu, a sve je to uvertira za polufinale i finale Kupa koje slijedi za vikend – dodali su iz kluba.

Spomenimo da su u redovima Podravka Vegete danas najraspoloženije bile Karlovčan i Mugoša s po osam pogodaka, a slijedi Beganović sa šest i Zadravec te Milosavljević s po pet pogodaka.


Prva HRL za žene, 11.5.2021, 18 sati, SD Fran Galović. Suci: Antonio Jurić i Deni Marčinković

RK Podravka Vegeta ŽRK Virovitica 50:15 (23:8)

RK PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Dumanska, Zadravec 5, Turk 2, Beganović 6, Karlovčan 8, Popović 2, Jandrašić 3, Džono 2, Mugoša 8, Milosavljević 5, Mrđen 1, Buljan 4, Škarić 2, Zrnić 1, Tsakalou 1
TRENER: Antonio Pranjić

ŽRK 1234 VIROVITICA: Devald, Majkovčan, Pratljačić 1, Veršec 1, Dujmović, Kirin 4, Zupčić, Tumpić, Medved 1, Blažev 2, Bardić, Vukojević, Strusa 1, Crnoja, Oršulić, Kovač 1, Mioč-Cabadaj 3
TRENER: Meter Franjo