Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Počela muzejska biciklijada umjetničkom rutom od Koprivnice do Hlebina

Koprivnički muzealci sunčani petak provode u opuštenoj atmosferi i rekreaciji na biciklijadi umjetničkom rutom uz razgovor o kulturnoj baštini pokraj koje prolaze i to od koprivničkog Zrinskog do hlebinskog Generalićevog trga.

– Biciklijada će uključiti posjet Galeriji Ivan Sabolić, grobu Ivana Generalića u Sigecu, Galeriji naivne umjetnosti i Galerije Josip Generalić u Hlebinama – poručili su prije polaska zaposlenici Muzeja grada Koprivnice.

Spomenimo da se biciklijada održava u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja čije je obilježavanje započelo u ponedjeljak koncertom Ivana Grobenskog na balkonu Galerije Koprivnica.

>> FOTO/VIDEO Koncertom na balkončiću Ivana Grobenskog počelo obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Podsjetimo, u sklopu tog programa otvorene su dvije izložbe u koprivničkoj galeriji – “Fotografija 19. stoljeća/Obiteljski albumi i fotografije Gabrijele Mikšić (1845. – 1934.)” i “Pilovi / Kamena skulptura 17. i 18. stoljeća na starim fotografijama”.

>> FOTO Fotografije pilova i koprivničke plemkinje Gabrijele Mikšić privukle posjetitelje u Galeriju Koprivnica

Danas je na rasporedu Dan otvorenih vrata i to do 18 sati u Muzeju grada Koprivnice i Galeriji Koprivnica, a sutra se otvara izložba “Slavko Stolnik” u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama u 19 sati.

zatvori