Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Nova škola na Podolicama učenike će primiti 2022. godine: Svaki detalj odgovarat će njihovim potrebama

Nova osnovna škola na Podolicama prve učenike primit će 2022. godine.

Poručili su to iz koprivničke Gradske uprave i dodali da je riječ o investiciji vrijednoj 40,7 milijuna kuna bez PDV-a.

– Škola će se izgraditi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20.000 četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama. Sva projektna dokumentacija izrađena je u skladu s Državnim pedagoškim standardom, što znači da će se kod izgradnje i opremanja škole paziti da svaki detalj odgovara potrebama učenika – objašnjavaju.

Napominju da je škola namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom 16 razrednih odjeljenja, od čega će osam razrednih odijeljena biti namijenjeno za razrednu nastava, a osam za predmetnu nastavu. Maksimalan broj učenika koji će škola moći primiti je 448.

– U sklopu škole izgrađena će biti i jednodijelna sportska dvorana s pripadajućim vanjskim terenima. Dvorana je projektirana tako da će biti dostupna svim korisnicima odgojno obrazovnog kompleksa, ali i vanjskim korisnicima koji će ju moći koristiti u vremenu kad se u njoj ne održava nastava – zaključuju.

Spomenimo da je ugovor o gradnji potpisan s tvrtkom Radnik, a kamen temeljac danas će položiti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

zatvori