Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO: MREŽA I HDZ ZAKLJUČILI KAMPANJU Koren: Kešer je u kampanji prevršio svaku mjeru izmišljanjima, lažima te obećanjima bez argumenata i podloga

Kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i kandidat za njegovog zamjenika Ratimir Ljubić današnjom su konferencijom za medije zaključili drugi krug kampanje lokalnih izbora.

Koren je tim povodom istaknuo kako je kampanja, prema njegovom viđenju, vođena temeljem onoga što je napravljeno proteklih godina.

– Kampanju smo temeljili na onome što radimo. Ne možemo davati lažna obećanja, zbunjivati i uvjeravati ljude, niti možemo obećavati nešto što je izvan okvira ovlasti o kojima Županija brine. Moramo govoriti o onome što radimo, a to je naš svakodnevni posao – rekao je.

Po pitanju konkretnih poteza te načina na koji su isti predstavljeni kroz kampanju, Koren je nastavio kako je glasačima pružen pregled djelovanja.

– Poznato je da smo napravili rezime svega što smo učinili u posljednjem mandatu, posebice u dva sektora o kojima Županija skrbi – školstvu i zdravstvu. Dovoljno kvalitetno smo iskomunicirali s javnošću, a prezentirali smo i planove koji su sastavni dio predstavljenog programa – dodao je.

Spomenuo je i kako je prvi krug kampanje bio korektan, no nakon toga je ona krenula u drugačijem smjeru.

– Mogu reći da je kampanja u prvom krugu bila relativno korektna, bez obzira na to što je bilo pet kandidata u izbornoj utakmici. Tu su bili i konkurenti kandidati, posebice njih dvoje – Željko Lacković i Mladen Kešer. Nakon prvog kruga, kampanja je otišla u drugačijem i po našem sudu, nekontroliranom smjeru. Otišla je u zonu nekorektnosti i osobno sam sretan i zadovoljan što kampanja zbog toga završava danas – rekao je.

Koren je napomenuo i kako su društvene mreže imale značajan utjecaj u drugom krugu kampanje, no kako su ih protukandidati iskoristili na pogrešan način.

– Mislim da to nije primjereno našem prostoru, niti habitusu čovjeka u Podravini i Prigorju. Uvažavam činjenicu da su se pojavile nove tehnologije i alati u izbornim kampanjama, kao i da su društvene mreže preuzele dominaciju, iako osobno po tom pitanju imam konzervativniji stav – objasnio je.

Za razliku od kandidata koji su prevršili svaku mjeru, nastavio je Koren, njegov tim koristio ih je umjereno i dovoljno.

– Mi smo ih koristili u onoj mjeri u kojoj smo smatrali da je to dovoljno i korektno. Nikada nismo prešli crtu, za razliku od protukandidata koji je prevršio svaku mjeru izmišljanjima, lažima te obećanjima bez argumenata i podloga. Mogu samo reći da će naši birači sve to prepoznati i uvidjeti bitnu razliku – poručio je.

Na novinarsko pitanje o potencijalnoj povezanosti Mladena Kešera s internetskom stranicom “Istina o Korenu”, a koja je prema napisima financirana preko agencije McElit, Koren je istaknuo kako je nastala situacija razočaravajuća, ali ga ne čudi.

– Kešerov cilj do kojeg želi doći ne poznaje prepreke. Sve su to prljavštine pa me ne čudi da iza svega stoji on, iako to ne mogu egzaktno tvrditi. Koliko sam shvatio, u financiranje su uložena i velika financijska sredstva. Ne znam tko bi, ni zašto, bio spreman uložiti toliki novac u blaćenje protukandidata. Kao i za druge, i oko ovog ću slučaja odlučiti i nakon izbora povući određene pravne poteze – otkrio je.

Spomenuo je i kako iza njega i njegovog tima stoje rezultati, ozbiljnost, kontinuitet i sigurnost, a upravo je to ono što želi da birači prepoznaju.

– To je nešto što smo u završnoj poruci našim biračima ponovno željeli ponoviti, a uvjeren sam da će oni uvidjeti razliku između konkurencije i nas. Smijemo raditi samo ono što je u našim ovlastima, a možemo raditi ono što našim proračunom možemo pokriti – kazao je.

Na kraju obraćanja Koren je zahvalio suradnicima te svima koji su sudjelovali u nastanku i provedbi kampanje, a poslao je i posljednju poruku biračima.

– Zahvaljujem svima koji su nam pomogli u kampanju, a prije svega zamjeniku Ratimiru Ljubiću koji je uz sve poslove u kampanji morao voditi brigu i o svom temeljnom zadatku, a to je borba protiv pandemije. Zahvaljujem svim suradnicima te ljudima koji su nam pomogli. Hvala i financijskoj podršci. Mogu obećati da ću biti onakav kakav jesam, držim da je politika umijeće okupljanja, a ne rastjerivanja i da je politika utrka na duge staze. No, isto tako, politika mora imati poruke na koje mladi moraju reagirati na način da im ne postane mrska – izjavio je.

Kandidat za zamjenika župana Ratimir Ljubić dodao je kako su protekle četiri godine dokaz rada i rezultata, a koji su ujedno i temelj kampanje.

– Mi smo u četiri godine pokazali da ne dajemo lažna obećanja, da realiziramo ono što obećamo i da radimo odgovorno, sigurno i pouzdano. U kampanji smo prvo prezentirali rad, a nakon toga davali obećanja. Temelj našeg rada je prvenstveno obrazovanje i zdravstvo, no i sve ostalo. Uz to, želimo ravnomjerno razvijati cijelu županiju – počevši od prometne povezanosti, obrazovanja, zdravstva, no i svega što je potrebno – zaključio je Ljubić.

zatvori