Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Mali Radići osmislili zanimljiv ekološki projekt i osvojili 8.000 kuna za svoju školu

Učenici 1.d razreda Osnovne škole Braća Radić na natječaju za pokretanje vlastitog projekta bioraznolikosti osvojili su 8.000 kuna.

Iz škole poručuju da su u prijavi napisali da žele oko svoje škole postaviti kućice za bube i ptičice, posaditi neke voćke kao i jagode, maline i borovnice u bačvama kako bi poboljšali bioraznolikost okoliša i uživali u plodovima.

Njihov projekt je prepoznat i novčana su sredstva dodijeljena koprivničkoj školi, a mali Radići će uskoro s veseljem prionuti radu.

Spomenimo da su svi učenici zajedno s učiteljicom Ines Turk članovi Eko grupe Zvončići. Oni redovito brinu o okolišu škole te su izradili slikovnicu o štednji vode, glazbala od recikliranog materijala kao i božićne poklone.

Dodajmo da se projekt provodi u svim europskim zemljama gdje DS Smith, vodeći proizvođač kartonske ambalaže u Europi, posluje i djeluje. Zaposlenici su tako imali mogućnost prijaviti lokalne organizacije (škole, udruge, vrtiće i slično) i njihove ideje kako poboljšati bioraznolikost okoliša.

zatvori