Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Lana Nogić i Josip Benko osmi, a Ivan Adžaga 10. na UWW turniru Croatia Open

Koprivnički hrvači Lana Nogić i Josip Benko osvojili su osmo mjesto, dok je Ivan Adžaga bio 10. na međunarodnom UWW turniru Croatia Open za kadete u Zagrebu.

Ova tri člana Hrvačkog kluba Podravka predstavljala su reprezentaciju Hrvatske.

– Lana je othrvala jednu borbu i tu je nažalost izgubila od predstavnice iz Mađarske Kopasz Hanne. Kako Hanna u sljedeće dvije borbe nije ušla u finale, Lani su time bile i onemogućene repasaž borbe pa se na kraju plasirala na osmo mjesto. Do repasaž borbe nije došao ni Ivan Adžaga u težinskoj kategoriji do 71 kilograma. On je u prvom kolu poražen od predstavnika iz Srbije Vamoš Antala. Ivan je u konkurenciji 15 hrvača natjecanje završio kao desetoplasirani – poručuju iz kluba.

Dodaju da je Josip Benko natjecanje započeo pobjedom protiv reprezentativca iz Izraela Goldberg Alona, a u sljedećem kolu, odnosno u borbi četvrtine finala od Josipa je bio bolji Branko Đukić iz Srbije. Benko je s jednom pobjedom i jednim porazom zauzeo osmo mjesto u konkurenciji od 17 hrvača.

Spomenimo da je zbog loše epidemiološke situacije bio zabranjen ulaz gledateljima, no zahvaljujući prijenosu putem “live streama” bile su dostupne odlične, zanimljive i atraktivne borbe.

zatvori