Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Koprivničanac Luka Jambreuš odličan na europskom prvenstvu u streljaštvu

Član Streljačkog športskog kluba Podravka Luka Jambreuš na europskom prvenstvu u streljaštvu nastupio je za Hrvatsku juniorsku reprezentaciju i ostvario odlične rezultate.

Kako poručuju iz kluba, Luka je s nepunih 16 godina bio i najmlađi sudionik prvenstva.

U ekipnom juniorskom nastupu u disciplini malokalibarska puška trostav tri puta 40 nakon izuzetno uzbudljivih kvalifikacija reprezentacija je ostvarila plasman na finalno gađanje za treće i četvrto mjesto protiv reprezentacije Poljske. U finalnom gađanju Jambreuš je odradio fantastičan nastup u klečećem stavu, a Hrvatska juniorska reprezentacija osvojila je brončanu medalju, govore.

– U pojedinačnom natjecanju u disciplini malokalibarske puške trostav tri puta 40, Luka je otpucao svoj osobni rekord od 1.150 krugova plasiravši se na osmo mjesto i ostvarivši plasman na finalno gađanje najboljih osam europskih juniora. U finalu je nastavio s odličnim nastupom plasiravši se na kraju na sedmo pojedinačno mjesto u Europi – nastavljaju u klubu.

Spomenimo da je u disciplini zračne puške u ekipnom plasmanu juniorskih reprezentacija Luka s reprezentacijom osvoji plasman na finalno natjecanje četiri najbolje europske reprezentacije, dok je Hrvatska juniorska reprezentacija na kraju finalnog gađanja osvojila četvrto mjesto u Europi.

 

zatvori