Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Kešer uoči nedjeljnih izbora: Dosadašnja županijska vlast spremna je za odlazak

Uoči drugog kruga lokalnih izbora, koji se održava u nedjelju, kandidat SDP-a za koprivničko-križevačkog župana Mladen Kešer kazao je da je dosadašnja vlast spremna za odlazak.

Dodao je da se SDP pripremio za preuzimanje Županije i kao glavni cilj istaknuo povećanje indeksa razvijenosti na više od 85 posto.

– Cilj je ostvariti viziju županije koji u proteklih 30 godina još nije ostvaren – razvijati županiju kao poželjno mjesto za život kako se građani ne bi iseljavali, stvarati uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i to kroz poticanje obrtništva, poduzetništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Glavni cilj nam je podići indeks razvijenosti za više od 85 posto, jer je naša danas najslabija u odnosu na sjeverne županije – rekao je Kešer.

Kao jedne od bolnih točaka vidi moguću prodaju Podravke i Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek.

– Koprivnička bolnica je prezadužena, ima više od 91 milijun kuna duga što se iščitava iz izvješća bolnice, u roku dvije godine sanirat ćemo dug bolnice i bolnica će nakon što preuzmem mandat zasigurno biti najrespektabilnijih bolnica. Moja zamjenica Sandra Sinjeri ima izuzetno veliko iskustvo u tim poslovima, a osobito u kriznim situacijama jer je to i dokazala kroz svoj rad – objasnio je Kešer.

Osvrnuo se i na pitanje Piškornice te naglasio kako njegov protukandidat Darko Koren smatra da je to nešto dobro i istovremeno negira da će se osim spomenute četiri županije smeće dovoziti i iz Bjelovarsko-bilogorske županija te Virovitičko-podravske županije. Ovakve podatke Kešer kaže da iščitava iz toga što je Andrej Plenković 2017. godine potpisao implementacijski plan gospodarenja otpadom gdje se nalazi šest županija.

Spomenuo je da nisu obnovljene škole čime nisu stvoreni uvjeti za jednosmjensku nastavu.

Kandidatkinja za njegovu zamjenicu Sandra Sinjeri također je istaknula da se Županija uspavala, treba novu energiju i nove ljude.

– Žena sam i drago mi je da konačno imamo prilike da u vodstvu Županije napokon bude žena. Bila sam sanacijska upraviteljica bolnice u krizna i teška vremena, ali uz podršku zaposlenika koju je bilo teško dobiti, uspjeli smo zaustaviti trend odlazaka liječnika, smanjiti liste čekanja i dug. Nažalost dug se nagomilao, liječnici odlaze. To nije dobro. Ne idemo u korak s drugim županijama – objasnila je.

Podršku Kešeru i Sinjeri dao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je zahvalio svima koji su dali podršku SDP-u u prvom krugu.

– Imamo dvije situacije – jedan je društveni sloj, a drugi razvoj i perspektiva. Opet imamo izbor između HDZ-a i SDP-a i u nedjelju ova županija pokazuje je li nam normalno HDZ-ovo vođenje politike koje zanemaruje našu županiju. Izbor je više nego jasan. Pozivam građane da odaberu perspektivnu i pozitivnu promjenu na bolje koja će biti na korist svim žiteljima i budućeg razvoja – zaključio je Jakšić.

Spomenimo da je podršku SDP-ovom kandidatu za župana dao i bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je napomenuo da ova županija treba optimizam, ljude koji znaju povesti, koji jamče da će biti bolje nego što je bilo jučer.

zatvori