Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Kešer: Naš je zadatak ravnomjerni razvoj županije, a to možemo učiniti samo ako dođe do promjena

Kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Sandra Sinjeri održali su posljednju konferenciju za medije u drugom krugu kampanje lokalnih izbora.

Kešer je prilikom obraćanja medijima kazao kako će novu viziju Koprivničko-križevačke županije nastojati ostvariti na nekoliko razina.

– Nastojat ćemo sredstva Županije upotrijebiti tako da poduzetnici mogu lakše zapošljavati radnike. Nastojat ćemo raditi na indeksu razvijenosti županije. Naime, naš je zadatak ravnomjerni razvoj županije, a to možemo učiniti samo ako dođe do promjena. Promjene su nužne, ljudi su nam poručili da su one potrebite – istaknuo je Kešer i napomenuo kako je sa Sinjeri istrčao jako dobar maraton, no i kako je kampanja bila drugačija i teža nego prijašnje.

Ponovno se osvrnuo na sadašnji položaj Podravke koji je, prema njemu, jasan.

– Jasan je dogovor između premijera Andreja Plenkovića, župana Darka Korena i predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić da Podravka ide u privatizaciju. Nastojat ćemo tražiti od Vlade Republike Hrvatske da se dionice Podravke prepišu na Županiju i na Grad Koprivnicu – rekao je te u tom kontekstu spomenuo i loš položaj koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Dotaknuo se i drugih projekata za koje smatra kako tijekom trenutnog mandata nisu zaživjeli, a koji su važni za daljnji razvoj županije.

– Što je u ovom mandatu sigurno? Sigurno nemamo brzu cestu do Koprivnice, a nemamo riješen niti kanalizacijski i vodoopskrbni sustav. Sigurno nemamo specijaliste jer su otišli u druge županije. Sigurno smo u velikim problemima – zaključio je.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Koprivnica Tomislav Golubić zahvalio je svim članovima SDP-a koji su u pandemijsko vrijeme kampanju približili građanima, a dodao je i kako su rezultati u prvom krugu izbora pokazatelj da građani žele promjenu.

– 65 posto građana koji su u prvom krugu rekli da Korena ne žele za župana dovoljan su poticaj. Pozivam građane da nam omoguće da se dokažemo znanjem i poslom te da županiju odvedemo u smjeru prosperiteta i bolje razvijenosti. Imamo iskustva, znanja i volje – kazao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Sličnog stava je i SDP-ova kandidatkinja za zamjenicu župana Sandra Sinjeri koja je spomenula kako je upravo komunikacija s građanima u drugom krugu kampanje bila zvijezda vodilja.

– Zvijezda vodilja kroz drugi krug bila nam je da komuniciramo s ljudima i pokažemo im da smo mi promjena te da steknu povjerenje u nas. Dosta nam je toga da se uspoređujemo s drugim županijama koje bolje trče sve utakmice – dodala je.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako su upravo birači oni koji su SDP doveli do pobjedničkog moda.

– S nikad više optimizma izlazimo na drugi krug izbora. Zahvaljujući našim biračima, SDP je pobjednička stranka u županiji i pobjednička lista za Županijsku skupštinu. U centru županije i gradu u kojem se događa 60 posto gospodarske aktivnosti isto tako smo uvjerljivo pobijedili. Taj mod i podrška je nešto što nas puni optimizmom i govori da sve što je zacrtano u županiji možemo krenuti realizirati već od ponedjeljka s timom SDP-a i koalicijskih partnera – zaključio je Jakšić.

zatvori