Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Jakšić i Ostriž službeno počeli s novim mandatom: Za Koprivnicu dolaze najbolje četiri godine

Gradonačelnik Mišel Jakšić i dogradonačelnica Ksenija Ostriž danas su i službeno započeli s novim mandatom na čelu koprivničke Gradske uprave.

– Prisežem da ću prava i dužnost gradonačelnika obnašati savjesno i odgovorno i držati se Ustava, zakona i Statuta grada Koprivnice te da ću poštivati pravni poredak i zalagati se za svekoliki napredak Hrvatske i Grada Koprivnice – rekao je Jakšić na svečanosti u Domu mladih.

Bila je to ujedno prilika da ukratko predstavi planove za nadolazeće četiri godine, ali i izrazi zadovoljstvo zbog svega dosad učinjenog.

– Duboko vjerujemo da za ovaj grad dolaze najbolje četiri godine u kojima planiramo ostvariti nikad veće i važnije projekte za život našeg grada, naše Koprivnice. Koronakriza nam je pokazala koliko je važan društveni standard koji imamo, koliko je važno da budemo grad solidarnosti i da budemo grad koji je spreman pomagati svima onima kojima je to potrebno. Drago mi je da ćemo u vremenu koje nam dolazi moći nadograđivati sve ono što smo dosad radili – kazao je Jakšić.

Posebno je istaknuo važnost obrazovnog sustava koji je zbog epidemije koronavirusa u posljednjih godinu dana morao puno trpjeti.

– Važno nam je i dalje ulagati u obrazovanje jer su naši vrtići, osnovne i srednje škole te Sveučilište Sjever jedan od najjačih i najvažnijih jamaca da će ovaj grad i dalje biti grad znanja, grad mladih ljudi i grad koji će ići naprijed  – istaknuo je.

Snimila Tea Jurković.

Što se tiče lokalnog gospodarstva, Gradska uprava namjerava nastaviti s postojećim poduzetničkim mjerama, a isto tako poticati rast obrtništva, istaknuo je Jakšić te dodao da im je uz to i dalje plan osnaživati komunalni sustav.

– Zahvaljujući odgovornosti naših sugrađanki i sugrađana treći smo u Republici Hrvatskoj po razvrstavanju otpada. Imamo velike europske projekte za koje uopće ne sumnjamo da će Koprivnicu dovesti i na prvo mjesto u tom području – optimističan je Jakšić.

Osvrnuo se i na projekte koje je Grad “dugo čekao, zaslužio, platio i preplatio” i koji su “ovdje pred vratima”.

– To je drugi kolosijek pruge koja život znači i kojom ćemo se konačno povezati sa Zagrebom na 45 minuta, a isto tako nastavak radova na brzoj cesti prema Koprivnici gdje novih 7,5 kilometara kreće kroz koji tjedan ili mjesec – naglasio je.

Ipak, smatra da je najvažnije od svega da Koprivnica ostane otvorena za sve.

– Vjerujem da ćemo i u naredne četiri godine čuvati i razvijati duh otvorenosti, solidarnosti, slobode, nade i optimizma koji je ovaj grad oduvijek nosio u sebi. Spremni smo ići naprijed, ali i prihvaćati kritike te čuvati sve one različitosti za koje duboko vjerujemo da nas na kraju čine boljima i uspješnijima – zaključio je Jakšić.

zatvori