Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Državni prvaci u mješovitoj štafeti na prijamu kod gradonačelnika

Članove Atletskog kluba Koprivnica i državne prvake u mješovitoj štafeti na četiri puta 60 metara jučer je ugostio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Kako poručuju iz Gradske uprave, riječ je o mlađim kadetkinjama i kadetima Ivani Cenko, Luki Kvaterniku, Lukasu Petriću, Luki Koloniću i Dori Lovrinović. Prijamu su prisustvovali i treneri Tihomir Bebek i Dalibor Kiš.

Spomenimo da je Prvenstvo Hrvatske u štafetama održano u subotu, 22. svibnja u Zagrebu, a dojmove su prilikom prijma dočarali mladi atletičari.

>> Koprivnički atletičari postali prvaci Hrvatske u mješovitoj štafeti

– Konkurencija je bila jaka, sudjelovalo je oko 18 klubova. Nije bilo jednostavno, treniramo dugo za to i bili smo pripremljeni – rekao je atletičar Luka Kvaternik.

Posebno ponosni na mlade državne prvake bili su treneri.

– Računali smo potajno na medalju i ostvarilo se to što smo si željeli i za što smo marljivo trenirali. Radi se o brzoj disciplini gdje se u nijednom koraku ne smije napraviti pogreška – nastavio je trener Tihomir Bebek.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je sportašima i poželio im sreću u daljnjim sportskim aktivnostima.

– Rezultati koje postižete u svom klubu doista su nam svima na ponos. Zahvaljujući svima vama pokazujemo zašto je Koprivnica grad sporta i drago mi je da se atletika, kao kraljica sportova, opet vratila na velika vrata i s organizacijom polumaratona i s vašim rezultatima koje ostvarujete na natjecanjima. Želimo da vas čuva zdravlje i sreća te da i dalje ostanete toliko dobri – kazao je te napomenuo kako su u planu i određeni projekti vezani uz rad atletskog kluba.

Spomenimo da su iz Atletskog kluba Koprivnica na prvenstvu sudjelovale ekipe u više kategorija. Naime, u mješovitoj štafeti mlađih kadeta i kadetkinja na četiri puta 200 metara nastupili su Melani Vrbnjak, Tia Požgaj, Luka Kolonić i Luka Kvaternik te su osvojili 11. mjesto. Također, u štafeti mlađih kadetkinja na 100, 200, 300 i 400 metara nastupile su Zara Rupčić, Melani Vrbnjak, Ivana Cenko i Dora Lovrinović te su osvojile 12. mjesto.

zatvori