Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Bliži se najveća koprivnička utrka, natjecat će se 300 sudionika, pripremljene vrijedne i velike nagrade

Bliži se najveća koprivnička utrka pa će tako iduću subotu gradskim ulicama trčati 300 natjecatelja.

Rekla je to na jučerašnjem predstavljanju utrke Sonja Rušak iz Atletskog kluba Koprivnica koji je organizator utrke i dodala da će se trčati utrke duge 21 kilometar i pet kilometara.

– Start za obje utrke bit će u 16:30 na Zrinkom trgu, a tamo će biti i cilj. Prijave su u tijeku i otvorene su do dana utrke. Svi koji su se prijavili i uplatili kotizaciju do 30. travnja imaju osiguran startni paket, a za sve koji se prijave i to učine nakon spomenutog datuma organizator nije dužan organizirati potpuni startni paket. Prijavilo se 365 sudionika, od toga očekujemo oko 300 trkača – kazala je Rušak.

Napomenula je da se u startnom paketu nalaze brojne stvari potrebne trkačima, a natjecatelji će ga moći podići u petak od 13 do 18 sati i u subotu od 11 do 15 sati u zgradi Pučkog otvorenog učilišta na Trgu bana Jelačića. Rušak je spomenula da se na polumaratonu ne mogu natjecati osobe rođene 2004. godine i mlađe, dok na utrci od pet kilometara mogu nastupati maloljetne osobe, ali uz pristanak roditelja.

Na pitanje novinara hoće li se natjecati i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, Rušak je odgovorila da nije prijavljena, ali oni vjeruju da će istrčati Koprivnički polumaraton jer je i prije sudjelovala na sličnim polumaratonima.

>> Predsjednica Uprave Podravke odlična četvrta na polumaratonu u Osijeku u svojoj kategoriji

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da ove godine nastavljaju tradiciju koja je pokrenuta prije dvije godine.

– Svima koji će doći na ove naše dvije utrke želim da se ugodno osjećaju u našoj Koprivnici, da se nitko ne ozlijedi, da ostvare dobre rezultate i da nam pomognu da ovo doista postane jedna velika tradicija ovoga grada. Sretan sam što se u Koprivnici razvija ova lijepa atletska priča – rekao je Jakšić.

Dodajmo da pobjednike u obje kategorije čekaju vrijedne i velike nagrade brojnih sponzora.

Detalji utrke nalaze se ovdje.

zatvori