Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: BIRALIŠTA SU OTVORENA U tijeku je drugi krug lokalnih izbora, tko će biti župan?

U sedam sati otvorena su birališta za drugi krug osmih lokalnih izbora Republike Hrvatske, a do kraja dana znat ćemo tko će naredne četiri godine voditi Koprivničko-križevačku županiju.

Koprivničanci su već pošli na birališta, a svoj glas na nekoliko lokacija u gradu mogu dati do 19 sati. Državno izborno povjerenstvo će prve podatke o izlaznosti objaviti u 12 sati, druge u 17 sati, dok se prvi rezultati drugog kruga lokalnih izbora očekuju u 20 sati.

Podsjetimo, nakon nadmoćne pobjede Mišela Jakšića za gradonačelnika Koprivnice u prvom krugu, Koprivničanci u drugom krugu još biraju hoće li svoj glas za župana dati Mrežinom Darku Korenu te njegovom zamjeniku Ratimiru Ljubiću iz redova HDZ-a ili SDP-ovom Mladenu Kešeru i zamjenici Sandri Sinjeri. Za Korena je u prvom krugu izbora glasalo 15.608 stanovnika županije, dok je Kešeru bilo priklonjeno njih 11.204.

>> GOTOVO JE Jakšić dobio Koprivnicu, u borbu za župana idu Koren i Kešer, SDP-ove liste predvode i u Gradu i u Županiji

Spomenimo i da je na području županije u prvom krugu na birališta izašlo 43.698 birača, odnosno 47 posto stanovništva, dok je u Koprivnici glasalo 10.197 birača, odnosno 38 posto građana.

zatvori