Snimila Tea Jurković.
U Hrvatskoj je u tijeku drugi krug lokalnih izbora, a Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve podatke o izlaznosti.

Do 11:30 na izbore je u Koprivničko-križevačkoj županiji izašlo 11,84 posto birača, odnosno njih 10.880. Što se tiče same Koprivnice, svoj je glas za jednog od kandidata za župana dalo 9,71 posto birača, odnosno njih 2.547.

Gledano po općinama, na izbore je najviše ljudi izašlo u Podravskim Sesvetama (25,92 posto), Molvama (23,85 posto) i Novom Virju (23,77 posto), a najmanje u Drnju (6 posto), Virju (6,80 posto) i Goli (6,84 posto). Ovakvi podaci ne čude s obzirom na to da mještani Podravskih Sesveta, Molvi i Novog Virja osim župana biraju i načelnika, dok su u Drnju, Virju i Goli čelne pozicije riješene u prvom krugu izbora.

Podsjetimo, u drugom krugu izbora stanovnici naše županije biraju hoće li svoj glas za župana dati Mrežinom Darku Korenu te njegovom zamjeniku Ratimiru Ljubiću iz redova HDZ-a ili SDP-ovom Mladenu Kešeru i zamjenici Sandri Sinjeri. Osim toga, u osam se općina biraju i načelnici.

>> FOTO: BIRALIŠTA SU OTVORENA U tijeku je drugi krug lokalnih izbora, tko će biti župan?

Sljedeće podatke o izlaznosti DIP će objaviti u 17 sati, dok se prvi privremeni rezultati očekuju oko 20 sati.