Četvrtak, 25. travnja 2024.

DARKO SOBOTA, nositelj liste HDZ-a za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije

Sad je bitno i za Koprivničko-križevačku županiju

Hrvatska demokratska zajednica i na ovim lokalnim izborima podržava dugogodišnjeg partnera, Mrežinog župana Darka Korena i HDZ-ovog Ratimira Ljubića kao kandidate za župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije. Kao i prije četiri godine, tako i za naredni mandat, stranka izlazi samostalno s listom za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije. Nositelj liste za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije je saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Sad je bitno – zašto?

Pred nama su izbori koji određuju smjer razvoja svakog našeg grada, općine i Koprivničko-križevačke županije. I sad je bitno odabrati sigurno i nastaviti kontinuitet ravnomjernog razvoja svakog kutka Podravine i Prigorja. Izbori za lokalne čelnike svake su četiri godine, no ovi su izbori drugačiji, odnosno bitniji jer će odrediti načelnike i načelnice, gradonačelnike i župana koji će u suradnji s našom Vladom kojoj je načelu Andrej Plenković provoditi brojne aktivnosti koje nas čekaju narednom razdoblju u obnovi, oporavku i razvoju cijele Hrvatske pa tako i Koprivničko-križevačke županije do 2025. godine.

Izvor: HDZ
Sad je bitno – odabrati sigurno!

Spremni smo s našim dugogodišnjim sigurnim partnerom, aktualnim županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i zamjenikom Ratimirom Ljubićem, preuzeti odgovornost za sve što nas čeka u narednom četverogodišnjem razdoblju – realizacija brojnih kapitalnih projekata, od kojih se mnogi provode s nacionalne razine i vrjedniji su od Pelješkog mosta, a za Koprivničko-križevačku županiju predstavljat će temelj za daljnji rast i ravnomjerni razvoj. U proteklom razdoblju u kojem smo zajedničkim snagama stvarali nove projekte i programe i poticali ravnomjeran rast i razvoj, dokazali smo i pokazali kako HDZ i naš partner Darko Koren iz MREŽE, predano radimo za stanovnike Koprivničko-križevačke županije, Podravine i Prigorja.

Izvor: HDZ
Sad je bitno – ostvariti lokalne prioritete za ravnomjeran razvoj cijele zemlje
Izvor: HDZ

Dokazana i provjerena kvaliteta iz prethodnog razdoblja daje sigurnost za nastavak započetih projekata, njihov završetak te pokretanje novih projekata u obrazovanju, zdravstvu te gospodarstvu. Prioritetno je konačno krenuti s radovima na nastavku brze ceste od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom, te pokrenuti daljnje procese za nastavak ceste prema Koprivnici i mađarskoj granici. Na to se nadovezuje projekt rekonstrukcije i gradnje željezničke pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica. Ovo su iznimno važni infrastrukturni, nacionalni projekti za daljnji razvoj Koprivničko-križevačka županije. Tu je i RCGO Piškornica te tri projekta Aglomeracija na području Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Na to se nadovezuju projekti na regionalnoj razini. Ovih dana pokreću se intenzivnije aktivnosti oko realizacije projekta Učeničkog doma u Koprivnici, u realizaciji je Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, grade se školsko-sportske dvorane u pet općina. Svi ti projekti pridonijet će boljem životu stanovnika s ciljem dodatnog razvoja i brige o budućnosti naših malih ruralnih sredina. Samo ću kratko istaknuti kako su u pripremi i brojni projekti u obrazovanju kako bi se u osnovnim i srednjim školama stekli uvjeti za jednosmjensku nastavu koja se za sada provodi u 12 od 18 osnovnih škola. Koprivničko-križevačka županija iznimno je uspješna i u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije i upravo je naša Županija u financijskom razdoblju 2014.-2020. iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova postigla najveću ugovorenost sredstava u iznosu od 2,85 milijardi kuna što je u odnosu na susjedne županije, prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, najveća ugovorenost. Zajedništvom i jedinstvom još jednom ćemo pokazati kako se djeluje u lokalnoj i regionalnoj zajednici.

zatvori