Utorak, 23. travnja 2024.

[3. HNL-SJEVER] Susjedski derbi Tehničara i Podravine, može li Podravac preskočiti Graničar?

Ovog nas vikenda u Trećoj nogometnoj ligi Sjever očekuje drugo od pet kola lige za prvaka i opstanak.

Svaka liga donosi nam tri utakmice, a sve počinju u subotu u 18 sati. U Cvetkovcu će domaći Tehničar dočekati susjede iz Ludbrega. Tehničari su četvrti i imaju pet bodova više od Podravine i šest manje od Poleta te je vrlo izvjesno da će prvenstvo završiti na četvrtom mjestu. To će biti veliki uspjeh za tako malo mjesto, ali sve je izvjesnije da će na kraju sezone Tehničar svojom voljom istupiti iz treće lige i svoj put nastaviti u četvrtoj.

Radnik Križevci će nakon domaće pobjede na gostovanje kod prvoplasirane Mladosti u Ždralove. Bit će to okršaj prve i druge momčadi lige. Mladost bi ovom pobjedom mogla otići na plus osam bodova od Radnika i riješiti prvenstvo, dok bi eventualna pobjeda gostiju dodatno zakomplicirala prvenstvo.

Treći i posljednji ogled u ligi za prvaka je onaj između Papuka i Poleta. Gosti iz Međimurja će morati potegnuti dobar komad puta kako bi došli do Orahovice. Znamo kako jesenas iz protesta nisu otputovali na gostovanje u Sveti Martin na Muri jer im je bio predugačak put pa se šuška kako bi i oni mogli istupiti iz lige.

Liga za opstanak dobila je svoju čar dvjema uzastopnim pobjedama Podravca nad Varteksom te su tako Virovci na dnu izjednačili s Picokima i upitno je tko će na kraju izbjeći fenjerašku poziciju. Virovitica će ugostiti Podravac, dok će prvu pobjedu u 2021. godini Picoki loviti kod kuće kod igrača posrnulog Varteksa. Posljednji par čine sedmoplasirani Bjelovar i osmi Rudar između kojih je samo dva boda razmaka.


Raspored drugog kola lige za prvaka i opstanak Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

Izvor: Hrvatski nogometni savez

 

Tablica lige za prvaka i opstanak Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

Izvor: Hrvatski nogometni savez
zatvori