Petak, 19. travnja 2024.

Županija objavila zaključak o sufinanciranju udruga, najviše sredstava udrugama Domovinskog rata

Za sufinanciranje programa udruga u 2021. godini iz proračuna Županije koprivničko-križevačkim udrugama namijenjeno je ukupno 735.000 kuna.

Kako poručuju iz Županijske uprave, temeljem Zaključka o rasporedu sredstava Proračuna Županije za 2021. godinu sredstva su raspoređena udrugama Domovinskog rata u iznosu od 235.000 kuna, udrugama s područja odgoja, obrazovanja i organiziranih provođenja slobodnih aktivnosti u iznosu od 100.000 kuna, udrugama s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom u iznosu od 180.000 kuna te udrugama umirovljenika u iznosu od 220.000 kuna.

Po pitanju sufinanciranja udruga Domovinskog rata, najviše sufinanciranih sredstava odobreno je Zajednici udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije. Udrugi je izdvojen iznos od 83.000 tisuća kuna, od čega 79.000 za savjetodavnu, socijalnu i pravnu pomoć.

U kategoriji sufinanciranja udruga s područja odgoja, obrazovanja i organiziranog provođenja slobodnih aktivnosti najviše sredstava osigurano je Udruzi Peski-Art Đurđevac, a za održavanje izložba i likovne radionice primit će 9.000 kuna.

Za sufinanciranje udruga s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom Udruzi srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije Srce odobreno je 20.000 kuna što je i najviši iznos u ovoj djelatnosti. Udruzi srčanih bolesnika ovaj je iznos propisan za kronične bolesti, procese oporavka te metode prilagodbe životnim procesima.

Za sufinanciranje udruga umirovljenika najviše sredstava osigurano je Klubu za starije osobe Mariška Koprivnica, a riječ je o iznosu od 50.000 kuna. Najveći dio iznosa određen je za socijalnu integraciju starijih osoba.

zatvori