Četvrtak, 25. travnja 2024.

ZLATNI VOL Najbolji koprivnički volonteri nagrade i priznanja primit će u subotu

Udruga Kopriva u sklopu provedbe projekta KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju dom te kroz suradnju i pokroviteljstvo Grada Koprivnice i ove godine organizira izbor najboljih koprivničkih volontera u prethodnoj godini Zlatni vol.

Kandidati koji su se u protekloj godini iskazali svojim volonterskim angažmanom mogu biti prijavljeni u četiri kategorije:

  • Zlatni vol za starije od 29 godina
  • Zlatni volek za mlađe od 29 godina
  • Zlatno krdo za manifestaciju koju su proveli volonteri
  • Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se ovu subotu s početkom u 18 sati u dvorani Doma mladih.

Spomenimo da pravo predlaganja volontera imaju udruge, institucije i tvrtke s područja grada Koprivnice koje su organizirale volontiranje u protekloj godini uz napomenu da volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže.

Svi nominirani kandidati će primiti priznanja, a najbolji izabrani volonteri će dobiti i skulpture koje je izradio Dragutin Ciglar te vrijedne nagrade sponzora.

Večer će uljepšati učenici Glazbene škole Fortunat Pintarić.

– Organizacijom manifestacije Zlatni vol želi se istaknuti i nagraditi društveno koristan rad kao poželjan način ponašanja i socijalnog djelovanja te motivirati postojeće volontere koji su nesebično uložili svoje vrijeme, znanja i vještine na daljnji angažman, ali i građane na uključivanje u ovakvu vrstu društvenog aktivizma. Volonteri su najveće blago zajednice zato što kao poklon daju najvrjednije što imaju, a to je slobodno vrijeme. Osnovni cilj ove manifestacije je učiniti rad volontera vidljivim, promovirati volonterstvo te učiniti volontere novim zvijezdama Koprivnice – poručuju iz Udruge.

zatvori