Utorak, 23. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan vozio s 2,24 promila po Koprivnici, a drugi jurio Rekom 125 kilometara na sat

Na području Podravine i Prigorja tijekom vikenda policijski su službenici imali pune ruke posla.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su od 16. do 19. travnja zabilježene četiri prometne nesreće te je sankcionirano 236 prometnih prekršaja. Među sankcioniranim prekršajima bilo je 116 prekoračenja brzine, 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

– Dva vozača bila su smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su četiri vozača uhićena. Provedena su tri žurna prekršajna postupka, dva prekršitelja su predana u zatvor u Bjelovaru na izdržavanje izrečene kazne zatvora i mjere opreza te je privremeno oduzet jedan osobni automobil – poručili su iz policije.

Najveće prekoračenje brzine ovog je vikenda zabilježeno u Ulici Stjepana Radića u Reki. Tamo je u nedjelju u 15:09 vozač automobilom vozio čak 125 kilometara na sat na dionici ceste gdje je ograničenje 70.

Što se tiče najveća koncentracije alkohola u organizmu, ona je na koprivničkom području zabilježena kod 31-godišnjaka koji je u subotu u 22:50 u Mosnoj ulici u Koprivnici upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,24 promila. Vozač je bio smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.

zatvori