Petak, 19. travnja 2024.

VIKEND REKORDER Biciklist vozio s 2,87 promila, a još nije ni noć pala

Tijekom vikenda na koprivničko-križevačkom području zabilježeno je pet prometnih nesreća i sankcionirana su 292 prometna prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je najviše bilo prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i to njih 135, zatim 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja vožnje u pijanom stanju i 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Kada je riječ o najvećoj koncentraciji alkohola, ona je zabilježena u subotu u 17:35 u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu nedaleko Koprivnice. Tamo je 39-godišnji vozač vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 2,87 promila.

U policiji napominju da je izvršen i nadzor 53 mlada vozača.

– Počinili su 14 prometnih prekršaja od čega pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, prekršaj ne postupanja sukladno značenju prometnog znaka, prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika, prekršaj nepropisne vožnje unazad, prekršaj nenošenja vozačke dozvole i prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom – objašnjavaju.

Napominju da je sa subote na nedjelju provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i mladih vozača.

– Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 69 prekršaja od čega 36 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Dva mlada vozača počinili su prekršaje upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola – zaključuju.

zatvori