Srijeda, 27. ožujka 2024.

VIDEO Kratki video uradak Konrada Mulvaja najavljuje obilježavanje Dana sjećanja na žrtve logora Danica

Bliži se 80. obljetnica uspostave logora Danica.

– Za tu priliku Grad Koprivnica i Muzej grada Koprivnice u četvrtak organiziraju Dan sjećanja na žrtve logora Danica komemoracijom i prigodnim programom – rekao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice.

Dodao je da će se uz polaganje vijenaca žrtvama, govore delegacija i programa škola na samom lokalitetu Spomen područja Danica, istog dana odviti još nekoliko događanja.

Tako će se od 12:30 u Galeriji Mijo Kovačić održati predstavljanje knjige o “Logoru Danica u Koprivnici 1941.-1942.” autora dr. sc. Zdravka Dizdara, a potom i panel diskusija o temi “Antisemitizam od logora Danica do danas” na kojoj će sudjelovati relevantni dionici iz političkog, znanstvenog, muzejskog i društvenog rakursa.

U poslijepodnevnim satima uslijedit će nekoliko događaja u drugim ustanovama i to od 17 sati otvorenje izložbe “Iza žice” u Koprivničkoj Sinagogi – kulturni centar prim. dr. Krešimir Švarc, od 18 sati razgovor s Damirom Mađarićem o knjizi “Dječak koji je govorio Bogu” u Knjižnici i čitaonici Fran Galović, a od 19 sati u Dvorani Domoljub održat će se istoimena predstava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta.

Ususret obilježavanju Dana sjećanja na žrtve logora Danica uz 80 obljetnicu njegove uspostave Koprivničanac Konrad Mulvaj s dolaskom prošlotjedne hladne fronte napravio je kratki video uradak.

zatvori