Četvrtak, 28. ožujka 2024.

U hrvatsku rukometnu reprezentaciju za okupljanje u Poreču pozvane četiri Podravkašice

Izbornik Hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić za okupljanje u Poreču pozvao je 21 igračicu, među kojima su i četiri Podravkašice.

Radi se o Nikolini Zadravec, Korini Karlovčan, Dejani Milosavljević i Lei Franušić. U stožeru su kao i dosad tehnička direktorica Ljerka Vresk i trenerica Snježana Petika, poručuju iz Podravka Vegete.

U Poreču je od 12. do 21. travnja planirano okupljanje nacionalnih selekcija, odnosno odigravanje dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj potkraj godine.

Kao što je poznato, Hrvatska je osvajanjem brončane medalje na Europskom prvenstvu 2020. godine osigurala izravni plasman na to natjecanje.

– Za razliku od posljednjeg okupljanja kad nisu bile kompletne jer su igračice Lokomotive bile u karanteni pa se samo treniralo i uvježbavalo neke taktičke varijante, ovog puta reprezentacija će imati i dva susreta. U Poreč na HEP Croatia kup stižu svjetske prvakinje Nizozemke i nekadašnje svjetske prvakinje Brazilke. Fantastična je to prilika da vidimo “Kraljice šoka” na djelu protiv dvije, po mnogima najatraktivnije reprezentacije svijeta – ističu u klubu.


Turnir HEP Croatia cup igrat će se prema sljedećem rasporedu:

14.04.2021.
Hrvatska – Nizozemska

15.04.2021.
Nizozemska – Brazil

16.04.2021.
Hrvatska – Brazil

zatvori