Četvrtak, 25. travnja 2024.

SDP, HSLS i GLAS potpisali koalicijski sporazum: Cilj nam je promijeniti neučinkovitu županijsku vlast

Predstavnici županijskih organizacija SDP-a, HSLS-a i GLAS-a sinoć su potpisali koalicijski sporazum.

Kako su poručili, cilj im je promijeniti neaktivnu, netransparentnu i neučinkovitu vlast koja parazitira u županiji više od 20 godina.

Program na kojem se temelji njihovo partnerstvo sazdan je u pet ciljeva za razdoblje od 2021. do 2029. godine, a to su ostvariti viziju Županije, razvijati Županiju poželjnu za život građanima, stvoriti uvjete i mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta, poticati razvoj obrtništva, poduzetništva, poljoprivrede i turizma te podići indeks razvijenosti Županije na više od 85 posto u idućih osam godina.

– Nakon predaja lista javnosti ćemo predstaviti program koji je konkretan i precizan, bez demagoških obećanja i programskih floskula – poručio je SDP-ov kandidat za župana Mladen Kešer.

Ispred HSLS-a Koprivničko-križevačke županije sporazum je potpisao Darko Markić.

– Imamo stručne ljude koji znaju pojednostaviti birokraciju da bi svi mi radili ono što najbolje znamo – naglasio je Markić.

Svoj je potpis na sporazum iz redova GLAS-a stavio Željko Berend.

– Naša koalicija nudi kvalitetan program s vizijom budućnosti na jednom sasvim novom nivou od sadašnjeg. Potvrda tome su ljudi na našoj listi koji su poznati u svojim sredinama, vrijedni i pošteni – kazao je Berend.

Dodajmo da su potpisivanju sporazuma prisustvovali i kandidatkinja za zamjenicu župana Sandra Sinjeri, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te HSLS-ov Driton Pekazi.

Ustupio SDP Koprivničko-križevačke županije.
zatvori