Petak, 29. ožujka 2024.

Predstava ‘Dječak koji je govorio Bogu’ u Domoljubu povodom 80. obljetnice od osnutka logora Danica

Povodom 80. obljetnice osnivanja logora Danica, uz podršku Židovske općine Koprivnica i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, te u suradnji s Gradom Koprivnica, 15. i 16. travnja 2021. u 19:00 sati u dvorani Domoljub održat će se kazališna predstava “Dječak koji je govorio Bogu” kazališta Oberon. Ulaz je besplatan.

Radi se o monodrami nastaloj na motivima istoimenog romana koju izvodi glumac kazališta Virovitica Goran Koši. Predstava je nastala po istinitom događaju, a govori o židovskom dječaku znakovitog imena Emanuel (S nama Bog!) koji s bakom i djedom živi u malom gradu kojeg zahvaća vihor drugog svjetskog rata. Njegov put se nastavlja u zloglasnom logoru Auschwitz gdje postaje dio glumačke družine Otta Molla. Režiju i dramaturgiju potpisuje Damir Mađerić.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera, broj ulaznica je ograničen, stoga molimo da svoje besplatne ulaznice osigurate što prije na blagajni dvorane Domoljub radnim danom od 13:00 do 17:00 sati. Ulaznice možete i rezervirati na broj telefona 222-390.

U suradnji s Knjižnicom i čitaonicom Fran Galović Koprivnica kao uvod u predstavu “Dječak koji je govorio s Bogom”, 15. travnja 2021. godine u 18:00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu održat će se književni susret s Damirom Mađarićem na kojem će govoriti o istoimenoj knjizi.

Program je podložan izmjenama uslijed promjene epidemiološke situacije, stoga pratite web stranicu te Facebook stranicu POU Koprivnica za točne informacije.

zatvori