Utorak, 23. travnja 2024.

NOVA RUNDA CIJEPLJENJA U dvorani Srednje škole svoju će dozu sutra dobiti gotovo 1.400 građana

U Koprivnici se sutra nastavlja cijepljenje građana protiv koronavirusa. Svoju će dozu u dvorani Srednje škole dobiti 1.365 osoba.

S ciljem smanjenja gužvi i nepropisnog parkiranja, na sportskim terenima iza dvorane ovog će puta biti organizirano parkiralište za građane koji će se cijepiti i njihovu pratnju.

Što se tiče daljnje dinamike cijepljenja, ono će se provoditi u općinama Sokolovac, Novigrad Podravski (koji će obuhvatiti i Virje, Molve i Hlebine) i Đelekovec (koji će obuhvatiti Drnje i Legrad) te gradovima Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu (koji će obuhvatiti i Ferdinandovac) gdje će se u iduća tri tjedna organizirati procjepljivanje većeg broja stanovnika.

Dosadašnja organizacija protekla je u skladu s najvišim standardima, a daljnji planovi ovisit će o količinama cjepiva koje bi kroz travanj i svibanj trebale stići u većim količinama, poručili su iz Službe ureda župana.

Spomenimo da su svi detalji oko sutrašnjeg cijepljenja dogovoreni na radnom sastanku u Županijskoj upravi kojeg je vodio načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a prisustvovali su mu ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc te predstavnici Službe civilne zaštite Koprivnica, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Grada Koprivnice, HGSS Stanice Koprivnica te Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

– S obzirom na veličinu područja i interes građana, punktovi u Koprivnici najveći su i samim time organizacijski najsloženiji, a prošli put smo cijepili 1.343 osobe. Prvi smo u Hrvatskoj krenuli s masovnim cijepljenjima po punktovima te smo primili brojne pohvale za naše organizacijske sposobnosti – kazao je zamjenik Ljubić.

Ravnateljica Vadla je sudionicima sastanka detaljno pojasnila unutarnju i vanjsku organizacijsku strukturu punkta, naglasivši kako je iznimno važno da se građani strogo pridržavanju dobivenih termina cijepljenja kako bi se izbjegla odstupanja u rasporedu i gužve.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori