Snimio Valentino Štefanek.
Nenad Bukovčan bit će kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Općine Rasinja na predstojećim lokalnim izborima.

Najavljeno je to na konferenciji za medije održanoj u petak ispred dvorca Inkey u Rasinji. Njegovu kandidaturu podržali su Stipo Mlinarić Ćipe, saborski zastupnik, te Mirjana Hanžeković, kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu Koprivničko-križevačke županije.

Stipo Mlinarić Ćipe istaknuo je da Domovinski pokret izlazi u svim općinama.

– Idemo uzeti što možemo uzeti, idemo uzeti načelnika i idemo mijenjati stvari. Dosta je bilo ovog zuluma HDZ-a i SDP-a koji se provodi već 30 godina. Sve što su pokazali su korupcija, mito i klijentelizam – kazao je.

Nenad Bukovčan zahvalio je svima na pruženoj potpori.

– Naši su prostori bogati kulturnim i sakralnim objektima. Te prostore moramo staviti u funkciju razvoja našeg kraja. Prvenstveno tu mislim na dvorac Inkey, koji ima novog vlasnika, a to je županija. Vjerujemo u njegovu revitalizaciju i očuvanje od daljnjeg propadanja. Općina Rasinja jedna je od najgorih općina u Hrvatskoj po pitanju iskorištavanja sredstava iz Europskih fondova. Zašto jedinstvenu priliku ne iskoristiti – pita se Bukovčan.

Konstatirao je da trenutna vlast nije imala dovoljno znanja i sposobnosti.

– Opravdanja za dosadašnje propuste nema. Vrlo detaljno pratim rad općinskih vlasti proteklih godina iz čega proizlazi osjećaj razočaranja. Nije bitno koja je vlast manje napravila, rezultati govore sami za sebe, a oni su loši i to značajno lošiji od prosjeka jedinica lokalnih samouprava s istim ili sličnim potencijalom. Rasinja kao općina ima neiskorišten potencijal, od gospodarstva, turizma pa sve do poljoprivrede i sporta. Kao budući načelnik jasno ću odrediti viziju i plan za razvoj naše općine – kazao je istaknuvši naglasak na transparentnosti.

Bukovčan je dodao da će program predstaviti u narednim danima.

Mirjana Hanžeković podržala je Bukovčana u kandidaturi istaknuvši da je kao član Domovinskog pokreta garancija razvoja Općine Rasinje.

– Stanite uz nas i izađite na izbore u ime generacija koje dolaze – poručila je Hanžeković.