Subota, 20. travnja 2024.

Nenad Bukovčan iz Domovinskog pokreta najavio kandidaturu za načelnika Općine Rasinja

Nenad Bukovčan bit će kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Općine Rasinja na predstojećim lokalnim izborima.

Najavljeno je to na konferenciji za medije održanoj u petak ispred dvorca Inkey u Rasinji. Njegovu kandidaturu podržali su Stipo Mlinarić Ćipe, saborski zastupnik, te Mirjana Hanžeković, kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu Koprivničko-križevačke županije.

Stipo Mlinarić Ćipe istaknuo je da Domovinski pokret izlazi u svim općinama.

– Idemo uzeti što možemo uzeti, idemo uzeti načelnika i idemo mijenjati stvari. Dosta je bilo ovog zuluma HDZ-a i SDP-a koji se provodi već 30 godina. Sve što su pokazali su korupcija, mito i klijentelizam – kazao je.

Nenad Bukovčan zahvalio je svima na pruženoj potpori.

– Naši su prostori bogati kulturnim i sakralnim objektima. Te prostore moramo staviti u funkciju razvoja našeg kraja. Prvenstveno tu mislim na dvorac Inkey, koji ima novog vlasnika, a to je županija. Vjerujemo u njegovu revitalizaciju i očuvanje od daljnjeg propadanja. Općina Rasinja jedna je od najgorih općina u Hrvatskoj po pitanju iskorištavanja sredstava iz Europskih fondova. Zašto jedinstvenu priliku ne iskoristiti – pita se Bukovčan.

Konstatirao je da trenutna vlast nije imala dovoljno znanja i sposobnosti.

– Opravdanja za dosadašnje propuste nema. Vrlo detaljno pratim rad općinskih vlasti proteklih godina iz čega proizlazi osjećaj razočaranja. Nije bitno koja je vlast manje napravila, rezultati govore sami za sebe, a oni su loši i to značajno lošiji od prosjeka jedinica lokalnih samouprava s istim ili sličnim potencijalom. Rasinja kao općina ima neiskorišten potencijal, od gospodarstva, turizma pa sve do poljoprivrede i sporta. Kao budući načelnik jasno ću odrediti viziju i plan za razvoj naše općine – kazao je istaknuvši naglasak na transparentnosti.

Bukovčan je dodao da će program predstaviti u narednim danima.

Mirjana Hanžeković podržala je Bukovčana u kandidaturi istaknuvši da je kao član Domovinskog pokreta garancija razvoja Općine Rasinje.

– Stanite uz nas i izađite na izbore u ime generacija koje dolaze – poručila je Hanžeković.

zatvori