Utorak, 23. travnja 2024.

Mladi Slavenaši dobili poziv na turnir hrvatske U-15 reprezentacije ‘Vlatko Marković’

Mladi Slavenaši vratar Mihael Letica i napadač Lovro Lazar pozvani su na turnir hrvatske reprezentacije do 15 godina “Vlatko Marković”.

Izbornik Sergej Milivojević istaknuo je da je mladi Slavenov kapetan Leon Bošnjak također vrlo blizu poziva.

– Nakon dugo godina raduju rezultati Škole nogometa Slaven Belupa koja je u zadnjih dvije godine napravila veliki zaokret u samoj organizaciji i modernizaciji rada kao i suradnji s okolnim klubovima koja dosad nije bila na dobroj razini. Plasman pionira, kadeta i juniora na peto, odnosno šesto mjesto te plasman pionira u polufinale Hrvatskog kupa svakako su rezultati koji to potvrđuju i koji su za svaku pohvalu – kazao je izbornik.

Nakon mnogo organizacijskih problema, ali i ustrajnosti Hrvatskog nogometnog saveza u održavanje prestižnog turnira, osam reprezentacija je potvrdilo svoj dolazak te će biti razmještene po zagrebačkim hotelima i raspoređene na terene Maksimira, Lučkog, Sesveta i Karlovca. Mladi će nogometaši tako igrati protiv vršnjaka iz Bugarske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Litve i drugih.

Iako su reprezentacije Argentine, Turske i Poljske potvrdile dolazak, naknadno su morale otkazati zbog epidemiološke situacije u tim zemljama.

– Kako je reprezentacija prošlogodišnji turnir na kojem su se natjecali nogometaši 2005. godišta osvojila vrlo uvjerljivo, možemo govoriti o dobro selektiranom i vrlo talentiranom godištu što pokazuju i rezultati (devet utakmica, devet pobjeda, 24:1 gol razlika) te je kao takva predana izborniku Tomislavu Rukavini koji vodi U-17 kategoriju – rekao je Milivojević.

Ovogodišnja U-15 reprezentacija sastavljena od igrača 2006. godišta je zbog epidemije koronavirusa već propustila tri važna okupljanja i samim time smanjila mogućnost selektivnog kriterija.

– Ipak se nadamo da smo uspjeli okupiti najtalentiranije igrače iz države pa ćemo uz ljetni kamp krajem srpnja s igračima iz dijaspore dodatno proširiti i pojačati konkurenciju – zaključio je izbornik.

zatvori