Četvrtak, 25. travnja 2024.

Lacković umirovljenike razveselio knjigama i društvenim igrama

Paketi knjiga i društvenih igara stigli su u koprivničko-križevačke domove za starije.

Željko Lacković, nezavisni kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije, rekao je da se umjesto trošenja novca na promidžbene materijale i jumbo plakate odlučio na ovakvu akciju – vlastitim financijskim sredstvima kupio je veliku količinu knjiga i društvenih igara.
– Svaki dom dobio je poklon-paket od 50-ak zanimljivih beletrističkih naslova te nekoliko setova društvenih igara “Čovječe, ne ljuti se” i “Pazi se virusa”, pojedinačne vrijednosti u iznosu 1.000 kuna. Umirovljenici s područja Koprivničko-križevačke županije ugodno su se iznenadili neočekivanim znakom pažnje koji će im poslužiti da se u vremenima svojevrsnog lockdowna razonode i zabave – kazao je Lacković.

Dodao je da već više od godine dana građani treće životne dobi žive u zatvorenom, bez posjeta i bez razonode.

– Zato sam došao na ideju da vlastita financijska sredstva, koja bih inače utrošio u uobičajene promidžbene materijale poput olovaka ili upaljača, iskoristim na mnogo korisniji način. Naši umirovljenici zaslužuju naše poštovanje, brigu i pažnju, a već mi se javljaju i poručuju da im ova moja simbolična gesta jako puno znači. Dakako, vođeni epidemiološkim mjerama i odgovornošću za zdravstveno stanje naših sugrađana, poklon-pakete smo predavali djelatnicima domova, bez ulaženja u prostor doma i bez ikakvog fizičkog kontakta s korisnicima domova – rekao je.

Podsjetimo, Lacković je ugledni đurđevački odvjetnik, dosad je u političkoj karijeri bio saborski zastupnik, a u dva navrata i gradonačelnik Đurđevca.

Ustupio Željko Lacković.
zatvori