Četvrtak, 25. travnja 2024.

Izgradnja najiščekivanijeg rotora u Koprivnici počinje idući tjedan, neće biti potpunog zatvaranja ceste

Izgradnja dugoočekivanog rotora u Koprivnici na raskrižju Ulice braće Radića, Ulice Ivana Sabolića i Ulice Stari Brežanec trebala bi početi idući tjedan.

Najavio je to Dravi.info pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

– S izvođačem radova, tvrtkom Colas iz Varaždina, definirano je uvođenje u posao u ponedjeljak, 12. travnja. Vidjet ćemo hoće li radnici isti dan početi s radovima, no vjerojatno neće dugo čekati – rekao je Golubić i dodao da je usporedno s izgradnjom rotora planirana i rekonstrukcija dijela vodovodne mreže i javne rasvjete.

Investiciju izgradnje novog rotora na državnoj cesti broj 41 provode Hrvatske ceste i Grad Koprivnica. Vrijednost projekta iznosi malo više od 4 milijuna kuna, a sve bi trebalo biti gotovo tijekom ljeta, istaknuo je Golubić.

Foto: Sonja Barčanec.

– Za tri mjeseca imat ćemo novi kružni tok na jednom vrlo problematičnom raskrižju u gradu na koje su građani upozoravali. Suradnjom Hrvatskih cesta i Gradske uprave, koja je sudjelovala u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i projektne dokumentacije, uspjeli smo doći do trenutka kad krećemo u radove – kazao je.

Iako je riječ o velikom zahvatu, nije planirano potpuno zatvaranje koridora državne ceste.

– Bit će postavljena privremena regulacija prometa sa semaforskim uređajima. Neće biti potrebe za obilaznim pravcima, osim možda u nekim kratkim periodima kad će to situacija zahtijevati – govori Golubić.

Ove se godine očekuje i početak izgradnje drugog rotora

Gradska uprava s Hrvatskim cestama surađuje i na izgradnji rotora na Križevačkoj cesti i južnoj obilaznici na državnoj cesti broj 2 iznad pruge.

– Grad je riješio imovinsko-pravne odnose, naručili smo izradu projektne dokumentacije, ishodili smo građevinsku dozvolu te je ona predana Hrvatskim cestama. Nadamo se da će oni u drugoj polovici godine provesti nabavu i da ćemo krenuti u izgradnju tog rotora – kaže Golubić.

Vrijednost radova procjenjuje se na 5 milijuna kuna, a osim izgradnje rotora na jednom od glavnih ulaza u grad, planirana je i rekonstrukcija nadvožnjaka.

– Osim toga, u planu nam je krenuti i s Aglomeracijom Koprivnica i radovima na drugom kolosijeku tako da puno radimo na usklađivanju svih tih zahvata koji će se dešavati naredne dvije, tri godine. U to ćemo vrijeme u Koprivnici imati puno prometnih signalizacija pa molim građane za poštivanje tih pravila i naravno strpljenje jer će nam s kvalitetnijom infrastrukturom svima biti ugodnije živjeti i prometovati – zaključuje Golubić.

JEDNA OD PROMETNIH NESREĆA NA RASKRIŽJU OBILAZNICE I KRIŽEVAČKE CESTE. SNIMIO MARKO POSAVEC (ARHIVA, 2015.)
zatvori